PERSBERICHT - Integrale controle in de gemeente Sluis
De gemeente Sluis heeft op donderdag 14 november een integrale controle uitgevoerd. In IJzendijke en Eede zijn diverse bedrijven op bedrijventerreinen en het buitengebied gecontroleerd. De controles zijn uitgevoerd als onderdeel van een brede aanpak om de veiligheid en leefbaarheid in Sluis te verbeteren en om mogelijke ondermijnende criminele activiteiten tegen te gaan.
De controle is uitgevoerd door toezichthouders van de gemeente Sluis, in samenwerking met politie, de Veiligheidsregio Zeeland, de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland en de Douane. Tijdens de controle zijn er diverse onvolkomenheden aangetroffen. Onder meer overtredingen van de (milieu) vergunningsvoorwaarden en het bestemmingsplan. De betrokken bedrijven krijgen de tijd om deze onvolkomenheden te herstellen.
Controle
De gemeente vindt het belangrijk om samen met haar partners deze integrale controles te houden. Het doel is te controleren of inwoners en bedrijven voldoen aan de wet- en regelgevingen die voor hen gelden op het gebied van bouwen, milieu en brandveiligheid en de gemeentelijke regels, zoals de Algemene Plaatselijke Verordening. Daarnaast controleren we ook om onveilige en onrechtmatige situaties te voorkomen. Denk hierbij aan brand- of explosiegevaar, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid. Samen geven we een duidelijk signaal af.
Gelukkig houden de meeste ondernemers en inwoners zich aan de regels. Voor hen is het belangrijk om te zien dat er wordt gehandhaafd als dit niet zo is.
Resultaten
Tijdens de controle zijn er diverse onvolkomenheden geconstateerd. De betrokken bedrijven zijn hiervan op de hoogte gebracht. Zij krijgen daar waar mogelijk de gelegenheid om de onvolkomenheden te herstellen.
Er is het volgende geconstateerd:
- Bij diverse bedrijven zijn (grote) hoeveelheden rode diesel aangetroffen. Deze is in beslag genomen door de Douane;
- Op diverse adressen zijn overtredingen met betrekking tot regelgeving milieu en leefomgeving aangetroffen. Deze betrokkenen krijgen de tijd om deze onvolkomenheden te herstellen waarna een hercontrole zal volgen;
- Bij 1 bedrijf is er een stroomvoorziening aangetroffen die niet aan de normen voldoet en een mogelijke brandgevaarlijke situatie veroorzaakt. Deze installatie is afgesloten. De eigenaar krijgt de mogelijkheid deze onvolkomenheden op te lossen.
Melden helpt!
Het is de taak van de overheid om toe te zien dat iedereen wet- en regelgeving naleeft, dat iedereen gelijke kansen krijgt en dat de leefomgeving veilig is en blijft. Als we overtredingen vaststellen, handhaven we daarop. Naast de overheid is er ook een rol voor inwoners en ondernemers om te zorgen voor een veilige leefomgeving. Zij zijn de ogen en oren van de buurt en kunnen onrechtmatigheden of zelfs criminele activiteiten signaleren. Zij kunnen een verdachte situatie of vermoedens van criminele activiteiten melden bij de politie, via tel 0900 8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem, tel 0800 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.
Volg ons