Nieuws RSS icoon

• Beperking van verstrekking van persoonsgegevens uit de basisregistratie personen (BRP)

De BRP is de basisregistratie personen en is de huidige vorm van de bevolkingsadministratie. De persoonsgegevens van alle inwoners van Nederland staan in de BRP geregistreerd. Van iedere inwoner van Nederland bestaat in de BRP een persoonslijst. Deze persoonslijst bevat de belangrijkste algemene persoonsgegevens en de daarop aangebrachte wijzigingen (naam, geboorte, adres, huwelijk, kinderen en overlijden).

• Systeemoefening Veiligheidsregio Zeeland gestart

Zojuist is gestart met een grote systeemoefening bij Veiligheidsregio Zeeland. Doel is het testen van de hoofdstructuur van de crisisorganisatie. De persalarmering die via de pager is uitgegaan is onderdeel van de oefening.

• Presentatie tweede informatiebijeenkomst energietransitie 11 november

Maandag 11 november 2019 heeft in het Mauritshof in IJzendijke een tweede informatiebijeenkomst over de energietransitie plaatsgevonden. In het landelijk Klimaatakkoord staat dat de energievoorziening in Nederland in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Dat heeft gevolgen voor de gemeente, maar ook voor u.

• Bijeenkomsten Werk en Mantelzorg

Werk combineren met mantelzorg, het is de normaalste zaak van de wereld. Toch wordt er nog (te) weinig over gesproken. Daarom organiseert de gemeente Sluis in samenwerking met de Stichting Werk en Mantelzorg twee bijeenkomsten rondom dit thema.