Zeeuwse campagne MONO van start

7 september 2020 is de Zeeuwse campagne MONO van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) van start gegaan. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Zodat mensen hun ogen op de weg houden en niet op hun scherm.

Want social media en verkeer gaan niet samen. Rij MONO, fiets MONO. Ook de gemeente Sluis vraagt aandacht voor de MONO-campagne ‘Ongestoord Onderweg’. Laat u niet afleiden in het verkeer en kom veilig thuis!

MONO SCOORT! actie basisonderwijs

Onderdeel van de campagne is de MONO SCOORT! actie voor het Zeeuwse basisonderwijs. Hierbij ligt de focus op sporten zonder afleiding waardoor kinderen in staat zijn om geconcentreerd punten te scoren bij het sporten.

Tips om MONO te rijden

Hieronder enkele tips om MONO te rijden:

• Schakel de ‘niet storen functie’ in op uw telefoon.
  • Activeer de ‘niet storen’ app.
  • Berg uw telefoon op en zet deze op stil of schakel de vliegtuigmodus in.

Op www.mono.nl kunt u bekijken hoe u uw telefoon MONO instelt. Mensen die u onderweg een berichtje sturen, ontvangen dan een melding dat u onderweg bent.