Verkeersmaatregelen tijdens de Zwintriathlon en Halve Triatlon

Op woensdag 4 september 2019 organiseert de Sportdienst Knokke-Heist met medewerking van de gemeente Sluis voor de 21e keer de Zwintriathlon en op zaterdag 7 september 2019 voor de tweede keer een Halve Triatlon.
Om de wedstrijden goed te laten verlopen en de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken neemt de gemeente diverse maatregelen.

De Zwintriathlon bestaat uit de onderdelen: 1 km zwemmen, 45 km fietsen en 10 km lopen. Aan deze wedstrijd doen duizend sporters mee.
Het onderdeel zwemmen vindt plaats in de Damse Vaart in Sluis. Daar start vervolgens het fietsparcours door Sluis, via het buitengebied en Retranchement naar België.
De Halve Triatlon bestaat uit de onderdelen: 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km hardlopen.

De parking aan de St. Annastraat is van dinsdag 3 t/m zaterdag 7 september 14.00 uur gedeeltelijk dicht.
In en rond Sluis moet u op 4 september van 12.00 tot 16.00 uur rekening houden met afgesloten straten en wegomleidingen.
Retranchement is tussen 14.00 en 16.30 uur alleen bereikbaar via de Braamdijk. Beroeps- en evenementenverkeersregelaars regelen het verkeer op de Provincialeweg en in Cadzand-Bad.
De bussen van Connexxion en De Lijn rijden tussen 12.00 en 17.00 uur andere routes (niet door Sluis).

Zaterdag 7 september zijn er in de kern Sluis geen afsluitingen omdat de triatleten Sluis via het Jaagpad richting de parallelweg van de Rondweg Sluis verlaten.
Retranchement is tussen 11.00 en 15.00 uur alleen bereikbaar via de Braamdijk.
Beroeps- en evenementenverkeersregelaars regelen het verkeer op de Provincialeweg, de N253 en in Cadzand-Bad.
Automobilisten wordt verzocht het fietsparcours zoveel mogelijk te mijden.
Als u toch in de buurt van het parcours moet zijn, wees dan voorzichtig en volg de aanwijzingen van de politie en de verkeersregelaars strikt op.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de afdeling Beleid en Beheer, tel. 06 - 2112 7421.
De inwoners van de kernen Sluis en Draaibrug zijn per brief geïnformeerd over de Zwintriathlon en de Halve Triatlon.

Overzicht verkeersmaatregelen Zwintriathlon
Overzicht verkeersmaatregelen Halve Triathlon