Verkeersmaatregelen tijdens de BeNe Ladies Tour 2019

Zaterdag 20 juli 2019 staat Sluis in het teken van de BeNe Ladies Tour.
De internationale top van het dameswielrennen komt voor de eerste keer naar Sluis.
Die dag zal om 11.00 uur op de Groote Markt, voor het bordes van het Belfort, het startsein worden gegeven van de tweede etappe van de BeNe Ladies Tour.
De finish vindt plaats in het Belgische Watervliet. Om de wedstrijden goed te laten verlopen en de overlast zoveel mogelijk te beperken, neemt de gemeente diverse maatregelen.

Na de officieuze start op de Groote Markt rijden de wielrensters een geneutraliseerd rondje achter de wagen van de koersdirecteur door het centrum van Sluis, te weten Vrijstraat, Nieuweweg, Walplein, Kaai, Oude Kerkstraat, Plompe Toren, Nieuwstraat, Kapellestraat, Groote Markt, Vrijstraat om vervolgens via de Hoogstraat en de Provincialeweg Sluis te verlaten.

De officiële start zal plaatsvinden in de Hoogstraat ter hoogte van Camping de Meidoorn.
Daarna vervolgt het peloton zijn weg via de Provincialeweg richting Potjes, Nieuwvliet en Groede.
In Groede gaan ze via de Burgemeester Everaarslaan, Schuitvlotstraat en Scherpbierseweg richting Oostburg.
Na Oostburg via de Philipsweg, Turkeijeweg, de parallelweg Zuid langs de Middenweg naar de Watervlietseweg richting België.
Volgens het routeschema zullen de wielrensters omstreeks 11.45 uur de Nederlands-Belgische grens passeren.

De parking aan de St. Annastraat is zaterdag 20 juli a.s. van 07.00 tot 12.00 uur dicht en de parking op de Groote Markt is van 07.00 tot 13.00 uur afgesloten.
In de kern Sluis moet u op zaterdag 20 juli tussen 09.30 en 11.30 uur rekening houden met deels afgesloten straten en wegomleidingen.

De bus van Connexxion/De Lijn rijdt enkel om 11.00 uur een andere route (niet door Sluis) en keert bij de rotonde Toversluis om via de Rondweg naar St. Anna ter Muiden en België te rijden.

Automobilisten wordt verzocht het fietsparcours zoveel mogelijk te mijden.
Als u toch in de buurt van het parcours moet zijn, wees dan voorzichtig en volg de aanwijzingen van de politie en de verkeersregelaars strikt op.
Direct nadat de wielrensters de kern Sluis verlaten, worden alle verkeersmaatregelen opgeheven en zal de Groote Markt rond 13.00 uur weer toegankelijk zijn om te parkeren.

Een compleet en gedetailleerd overzicht van de route kunt u hier downloaden.
Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de afdeling Beleid en Beheer, tel. 06 - 2112 7421.