Uitreiking vier Koninklijke onderscheidingen aan afscheidnemende brandweermannen

Burgemeester Marga Vermue reikte op zaterdag 22 juni 2019, namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, vier Koninklijke onderscheidingen (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan onder andere de heer K.J. (Hans) Janse uit Breskens en aan de heren P.M.J. (Paul) van de Calseijde, R.A.R. (Roger) Goossens en J.R.F. (Johnny) Groosman uit IJzendijke.
Dit ter gelegenheid van hun jarenlange maatschappelijke verdienstelijkheden voor de vrijwillige brandweer, resp. post Breskens en IJzendijke.

Uitreiking Koninklijke onderscheiding in Breskens
De heer K.J. Janse, werkzaam als postbezorger en chauffeur bij PostNL locatie Oostburg, was in de periode van 1 november 1985 tot 1 november 2018 lid van de vrijwillige brandweer Sluis, post Breskens.
Zijn laatste functie bij de vrijwillige brandweer op de post Breskens was Manschap B.

Uitreiking Koninklijke onderscheidingen in IJzendijke
De heer P.M.J. van de Calseijde, werkzaam als in- en verkoper bij Bondewel IST B.V. (leverancier van scheepsartikelen, industriële producten en touw), was van 1 januari 1974 tot 1 januari 2019 lid van de vrijwillige brandweer Sluis, post IJzendijke.
Hij fungeerde onder andere als brandwacht en hoofdbrandwacht.

De heer R.A.R. Goossens, werkzaam als vakbekwaamheidscoördinator Zeeland bij de Veiligheidsregio Zeeland, was van 1 januari 1974 tot 1 januari 2019 lid van de vrijwillige brandweer Sluis, post IJzendijke.
Zijn laatste functie was Bevelvoerder.

De heer J.R.F. Groosman, mede-eigenaar van garagebedrijf DG Autoservice Oostburg, was van 1 december 1985 tot 1 januari 2019 lid van de vrijwillige brandweer van Sluis, post IJzendijke.
Zijn functie bij de vrijwillige brandweer, post IJzendijke, was Bevelvoerder.

Sinds 2013 valt de regionale brandweer onder de Veiligheidsregio Zeeland.

Het gemeentebestuur van Sluis feliciteert de brandweermannen met hun welverdiende Koninklijke onderscheiding.
Bedankt voor jullie jarenlange inzet bij de vrijwillige brandweer.