Inventarisatie bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen

Help je mee om de verschillende inwonersinitiatieven bij ons in de gemeente Sluis op de kaart te zetten? Inwonersinitiatieven vergroten de saamhorigheid in de kern en inwoners dragen hierin op vrijwillige basis zorg voor elkaar. Deze initiatieven lopen uiteen van een klussendienst in de kern waar vrijwilligers diverse klussen uitvoeren voor dorpsgenoten, koken en eten in de huiskamer van een dorpsgenoot, boodschappendienst, muziek op straat of het uitvoeren van gezamenlijke opdrachten.

Om elkaar daarbij te ondersteunen is Nederland Zorg voor Elkaar (NLZVE) opgericht. Zij delen kennis en organiseren regionale en landelijke bijeenkomsten voor inwonersinitiatieven. ZeelandBruist verzamelt kerngegevens van de inwonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen. Initiatieven die daarmee instemmen zullen worden toegevoegd aan de Initiatievenkaart van NLZVE en krijgen informatie over de mogelijkheid om zich als initiatief zichtbaar te maken op MAEX Zeeland.

In het najaar wordt een digitale vragenlijst afgenomen en worden twee bijeenkomsten georganiseerd.

Meer info: Brief Inventarisatie inwonersinitiatieven zorg, welzijn en wonen (PDF)