Informatieavond project Snippergroen

Op 16 oktober 2019 organiseert de gemeente Sluis een informatieavond over het project Snippergroen voor bewoners in de kernen Sluis, Eede, Aardenburg, Retranchement en Sint Kruis. Misschien kent u het wel, een klein stukje gemeentegroen zonder duidelijke functie dat grenst aan uw tuin, dat is snippergroen.

Op veel plekken wordt gemeentegrond gebruikt zonder dat hier afspraken over zijn gemaakt. Met het project Snippergroen willen we het gebruik van gemeentegrond regelen.

Bewoners uit eerdergenoemde kernen die mogelijk gemeentelijke grond in gebruik hebben, ontvangen een uitnodiging voor de informatieavond die plaatsvindt in MFC de Keure aan de Kloosterstraat 38 te Sluis. Om 19.15 uur start de informatieavond, inloop vanaf 19.00 uur. Naar verwachting zal deze avond rond 21.00 uur eindigen.

Bewoners die gemeentegrond gebruiken of willen gebruiken, krijgen eventueel de mogelijkheid deze grond tegen een verlaagde prijs aan te kopen. De gemeente heeft in kaart gebracht welke stroken grond voor verkoop in aanmerking komen en biedt deze stroken grond actief te koop aan. Dit gebeurt kern voor kern. De afgelopen periode zijn de kernen Breskens, Schoondijke, Hoofdplaat en IJzendijke aan de beurt geweest.

Na deze informatieavond ontvangen alle betrokkenen een brief waarin meer informatie wordt gegeven over hun persoonlijke situatie en welke mogelijkheden van toepassing zijn. Meer informatie over het project Snippergroen vindt u op onze website www.gemeentesluis.nl.

Wanneer u geen uitnodiging heeft ontvangen, maar wel interesse heeft tot aankoop van gemeentelijke grond of gewoon meer wilt weten over het project bent u uiteraard ook van harte welkom.