Hulp bij belastingaangifte

De tijd is weer aangebroken voor het doen van belastingaangifte.
De aangifte over het jaar 2018 moet voor 1 mei 2019 binnen zijn bij de Belastingdienst.
Ga daarvoor naar www.belastingdienst.nl en klik op 'Inloggen op Mijn Belastingdienst'.
Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

Hulp nodig?

•    Maak dan een afspraak bij de Belastingdienst in Terneuzen of Middelburg via het telefoonnummer 0800 - 0543 (houd uw BSN-nummer bij de hand).
•    Bent u lid van de FNV? Maak dan gebruik van de FNV-belastingservice via www.fnv.nl/belastingservice.
•    Senioren die lid zijn van een ouderenbond kunnen contact opnemen met deze bond.
•    U kunt natuurlijk ook een belastingconsulent uit de regio benaderen.
•    En u kunt bij de bibliotheek in Oostburg gebruikmaken van een afgeschermde computer die bestemd is voor het doen van de belastingaangifte.

Gemeente Sluis

Kunt u geen gebruikmaken van deze mogelijkheden?
Dan is hulp van een burgeradviseur misschien iets voor u.
U moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden.
Zo mag uw inkomen niet hoger zijn dan de zorgtoeslaggrens (€ 29.562,- voor een alleenstaande of € 37.885,- voor een meerpersoonshuishouden) en mag het heffingsvrije vermogen (box 3) niet hoger zijn dan € 30.000,- voor een alleenstaande of € 60.000,- als u een fiscale partner heeft.

Voor meer informatie en het aanmeldformulier belt of mailt u naar gemeente Sluis via 140117 of info@gemeentesluis.nl.

Voldoet u aan de voorwaarden?

Mail dan uiterlijk 15 maart 2019 het ingevulde aanmeldformulier naar info@gemeentesluis.nl of stuur het op naar de gemeente Sluis, Postbus 27, 4500 AA in Oostburg.
U kunt het formulier ook inleveren bij het KCC, Nieuwstraat 22 in Oostburg.
U ontvangt daarna een uitnodiging voor een afspraak.