Gemeentepolis 2021

Bent u bekend met de Gemeentepolis? Inwoners met een beperkt inkomen kunnen gebruikmaken van de Gemeentepolis: de collectieve zorgverzekering van de gemeente Sluis. Deze collectieve zorgverzekering biedt verschillende voordelen.

Zo betaalt de gemeente mee aan uw zorgverzekering en kunt u gebruikmaken van goede en betaalbare zorg. Hierbij kunt u denken aan vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdragen Wmo/Wlz.

Meer keus vanaf 2021

Voor het jaar 2021 kunt u kiezen uit drie aanvullende verzekeringen. Hierdoor is er altijd een pakket die bij uw situatie past. De pakketten zijn:

• CZ Gemeenten Start
  • CZ Gemeenten Extra
  • CZ Gemeenten Extra uitgebreid

Heeft u weinig zorgkosten? Dan zijn de pakketten CZ Gemeenten Start of Extra een geschikte keuze. Heeft u veel zorgkosten, overweeg dan om te kiezen voor CZ Gemeenten Extra uitgebreid. Voor een overzicht van de vergoedingen per pakket, de kosten per pakket, een handige keuzehulp en het afsluiten van de zorgverzekering, verwijzen wij u naar www.gezondverzekerd.nl/sluis.
Overstappen naar de Gemeentepolis

Als u wilt deelnemen aan de Gemeentepolis, dient u voor 1 januari 2021 over te stappen. Zorgverzekeraar CZ zegt uw oude zorgverzekering voor u op. Bent u al bij CZ verzekerd, dan kunt u gedurende het hele jaar deelnemen aan de Gemeentepolis vanaf de eerste dag van de maand. Wanneer u een betalingsachterstand of schuld heeft bij uw huidige zorgverzekeraar, kunt u niet overstappen naar de Gemeentepolis. Neem contact op met uw huidige zorgverzekeraar om een betalingsregeling te treffen. Wanneer u de volledige betalingsachterstand heeft betaald, kunt u overstappen naar de Gemeentepolis.

Meer informatie of hulp

Voor meer informatie over de drie pakketten en de vergoedingen kunt u contact opnemen met de klantenservice van CZ via 088 - 555 7777. Komt u er met de digitale keuzehulp niet uit en wilt u graag persoonlijk advies? Bel dan naar de gemeente Sluis via telefoonnummer 14 0117. Een folder met meer uitleg over de drie verschillende pakketten kunt u ophalen in ons Klanten Contact Centrum (KCC).