Elektrische apparaten niet verkocht op de rommelmarkt?

Lever in en ontvang een gratis Wecycle Recycle Memo-spel op de milieustraat in Oostburg

De gemeente Sluis en de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) doen mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op de milieustraat in Oostburg.
Inwoners die e-waste inleveren na Koningsdag, ontvangen een gratis Wecycle Recycle Memo-spel (op=op).
Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Doel van de inleveractie is om het inleveren te stimuleren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat.
ooral na de rommelmarkten belanden veel van deze onverkochte producten vaak alsnog in de vuilnisbak.
Toch nog een tweede leven voor uw apparaat?
Denk dan aan de kringloopwinkel.
Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om uw apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor recycling.

Samenwerking De gemeente en de ZRD werken al jaren samen met Wecycle.
Inwoners kunnen er daarom zeker van zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraat, optimaal worden gerecycled via Wecycle.

Recycling belangrijk Jaarlijks verdwijnen veel kleine apparaten, lampen en armaturen in de vuilnisbak.
Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Door recycling worden grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Over Wecycle

Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste.
Via een landelijk dekkend inzamelnetwerk van 10.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren.
Wecycle werkt voor 1.800 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties.

Meer informatie: wecycle.nl/consumenten.