De Nacht van de Nacht

Laat het donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober 2020. Tijdens de Nacht van de Nacht doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Want het overmatig en onnodig gebruik van licht heeft grote gevolgen op de maatschappij.

Hierbij valt te denken aan gevolgen bij de mens, maar ook dieren, planten en zelfs de economie worden hier negatief door beïnvloedt. Samen kunnen we de lichtvervuiling in Nederland verminderen. Ook de gemeente Sluis doet mee aan de Nacht van de Nacht! Op 24 oktober worden het Belfort in Sluis en het gemeentehuis in Oostburg 's avonds van 20.00 – 23.00 uur verduisterd. Doe ook mee en matig deze avond thuis uw verlichting.

Dit jaar vinden er geen activiteiten in het donker plaats in het kader van de Nacht van de Nacht maar is er van 19.00 tot 23.00 uur een avondvullend programma via Facebook en Youtube. Met interessante lezingen en interviews en een speciaal kinderprogramma met bijdragen van onder andere Govert Schilling, André Kuipers, nachtfotograaf Johan van der Wielen en professor Joke Meijer. De Nacht van de Nacht wordt georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Kijk voor meer informatie op www.nachtvandenacht.nl.