Carbid schieten in de gemeente Sluis

Onder bepaalde voorwaarden mag er carbid afgeschoten worden tijdens de jaarwisseling. Dit heeft de gemeenteraad besloten. Aan deze beslissing zitten een paar voorwaarden vast.

• Het is verplicht/ belangrijk om te melden dat er met carbid geschoten gaat worden. Meld dit uiterlijk vóór 24 december.
  • Voeg een duidelijke tekening van de locatie toe aan de melding. Geef op de tekening duidelijk aan waar er met carbid geschoten wordt.
  • Vermeld de tijdstippen wanneer er met carbid geschoten gaat worden.
  • Na ontvangst van de tijdig ingediende melding, wordt een bevestiging gestuurd met hierin een aantal voorschriften.

Voor meldingen die te laat worden ingediend geld: deze worden niet in behandeling genomen. Het gevolg: geen toestemming om carbid te schieten.

Door corona zijn er aangescherpte regels, ook deze zijn van toepassing tijdens het carbid schieten.

• Maximaal twee personen aanwezig, met 1.5 meter afstand tot elkaar.
  • Geen publiciteit mag worden gemaakt voor deze activiteit zodat er geen samenkomsten ontstaan.
  • Geen tenten opgezet mogen worden.
  • Geen biertappen mogen worden geplaatst.

Tot slot: Denk aan uw veiligheid:

• Zorg voor een goede voorbereiding.
  • Gebruik beschermende voorzieningen, zoals een veiligheidsbril en gehoor bescherming.
  • Gebruik een melkbus met een stevige bodem.
  • Zorg dat de melkbus niet achteruit kan schieten na het aansteken.
  • Steek de bus aan met een fakkel op een stok.
  • Ga nooit op de bus zitten. Laat het publiek (niet meer dan twee personen op de locatie aanwezig), op een veilige afstand staan.
  • Zorg voor EHBO en blusmiddelen, mocht er toch nog iets verkeerd gaan, kunt u goed handelen.