Bijeenkomsten Werk en Mantelzorg

Werk combineren met mantelzorg, het is de normaalste zaak van de wereld.
Toch wordt er nog (te) weinig over gesproken.
Landelijk combineert één op de vier medewerkers werk en mantelzorg.
In een vergrijzend gebied zoals (West) Zeeuws-Vlaanderen kan dit aandeel zelfs nog hoger liggen.
Daarom organiseert de gemeente Sluis in samenwerking met de Stichting Werk en Mantelzorg twee bijeenkomsten rondom dit thema.

Informatieavond Werk en Mantelzorg voor mantelzorgers
Op donderdag 14 november 2019 vindt er van 19.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst plaats voor mantelzorgers.
U komt deze avond van alles te weten over het goed combineren van een betaalde baan met uw mantelzorgtaak.
Zowel op het gebied van wettelijke regelingen als praktische tips en tools.
U bent van harte welkom in de kantine aan de achterzijde van het gemeentehuis, Nieuwstraat 2 in Oostburg.
Aanmelden kan voor 10 november 2019 via mantelzorg@gemeentesluis.nl of 140117.

Workshop Werk en Mantelzorg voor werkgevers
Op donderdag 21 november 2019 vindt er een workshop Werk en Mantelzorg plaats voor werkgevers in de gemeente Sluis.
U bent vanaf 18.00 uur van harte welkom voor een ontvangst met soep en broodjes.
De workshop start om 19.00 uur.

Medewerkers die mantelzorger zijn, kunnen vaak wat ondersteuning gebruiken.
Een goed gesprek of begrip van de leidinggevende en/of collega’s is vaak al voldoende.
Soms is er meer nodig.
Tijdens deze avond wordt er aandacht besteed aan de combinatie werk en mantelzorg, kunt u ervaringen en ideeën uitwisselen en denken we na over mogelijke oplossingen.
U bent van harte welkom in het gemeentehuis in Oostburg (ingang via het bordes).
Aanmelden kan tot en met 14 november 2019 via mantelzorg@gemeentesluis.nl of 140117.