Belparkeren sinds januari 2020 mogelijk in gemeente Sluis

Sinds 6 januari 2020 kunt u belparkeren in de gemeente Sluis.
Dat betekent dat u met uw mobiele telefoon het parkeergeld kunt betalen.
De mogelijkheid om dit met uw pinpas of contant geld te doen, blijft uiteraard bestaan.
Het voordeel van belparkeren is echter dat u betaalt voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd.

Hoe gaat het in zijn werk?

Belparkeren, ook wel mobielparkeren genoemd, werkt op basis van kentekenregistratie.
U betaalt achteraf én per minuut door het aan- en afmelden van uw parkeeractie met uw mobiele telefoon.
U kunt voor het parkeren op straat gebruikmaken van elke in Nederland actieve provider voor mobiel parkeren.
Hier zitten ook enkele providers tussen die eveneens in België en Duitsland actief zijn.

Eenmalig registreren

Om van het belparkeren gebruik te kunnen maken, kunt u zich vooraf en eenmalig registreren bij één van de aanbieders.
Dit kan onder andere bij ANWB parkeren, Ease2pay, EasyPark, GoSparc, MKB Brandstof, Multi Tank card, My Order, ParkD, Park-line, Parkmobile, Parksen, Q-park, SMS Parking, Stadsparkeren, Sunhill, Ulu en Yellowbrick.
Na aanmelding krijgt u direct of enkele dagen later een bevestiging waarna u met belparkeren van start kan gaan.
Door u aan te melden bij een belprovider naar keuze kunt u ook gebruikmaken van belparkeren in andere gemeenten in Nederland en België.

Zones

Bij de parkeerautomaten waar belparkeren mogelijk is, staan zonenummers vermeld.
Deze code geeft u door aan uw belprovider (telefonisch, per sms of via de app).
De parkeertarieven zijn gelijk voor iedere vorm van betalen.
U betaalt dus hetzelfde tarief voor belparkeren als wanneer u contant of met uw pinpas zou betalen bij de parkeerautomaat op straat.

Wat zijn de kosten?

De kosten bestaan uit de registratiekosten, optionele abonnementskosten en variabele parkeerkosten (dit is afhankelijk van de gekozen provider en de geldende parkeertarieven).
De verrekening na een parkeeractie vindt altijd achteraf plaats via de door u gekozen optie.
Dit kan via een automatisch incasso of uw creditcard.

U kunt de exacte belparkeerlocaties via de websites van de belproviders raadplegen.