Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Projecten en Plannen / Overzicht lopende projecten / Kwaliteitsslag recreatiebedrijven

Kwaliteitsslag recreatiebedrijven

Een belangrijke doelstelling in gemeentelijk beleid en in de gebiedsgerichte benadering is het verbeteren van de kwaliteit op recreatieverblijven.

Het gaat hierbij in de praktijk vooral om campings.

 

Bezoekers van campings wensen steeds vaker meer kwaliteit op de camping. Het gaat dan niet altijd meer om grotere zwembaden en grote kantines en uitgebreide campingwinkels. Bezoekers wensen ook steeds meer groen, meer natuur en grotere standplaatsen. De eigenaren van campings willen en moeten ook aan deze wensen voldoen om “in de markt” te blijven.

 

Voor al deze veranderingen is ruimte nodig. Ook zonder uitbreiding van het aantal kampeereenheden (= tenten en caravans) op de camping is er toch meer ruimte nodig. De gemeente biedt die campings die hun kwaliteit willen verbeteren ook meer ruimte. Als een ondernemer de kwaliteit gaat verbeteren mogen er ook 10 tot 20 % meer tenten en caravans worden geëxploiteerd. Ook hiervoor is dus meer ruimte beschikbaar. Deze uitbreiding met meer eenheden maakt het mogelijk de hoge investering voor kwaliteit vlotter terug te verdienen. Ook is het mogelijk een aantal stacaravans op te heffen en hiervoor zomerwoningen terug te bouwen en deze te verkopen. Voorwaarde is wel dat die woningen dan verhuurd worden.

 

Er zijn al diverse campings die hun kwaliteit aanzienlijk hebben verbeterd en hun camping hebben uitgebreid.

 


Uitgelicht

Europese projecten


Zoeken