Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Cavelot

Het project Cavelot omvat het omvormen van de zuidzijde van Cadzand-Bad tot een gebied met 450 luxe recreatievilla’s met bijbehorende voorzieningen, in een geïntegreerd duinlandschap met openbare recreatienatuur.

Met dit nieuwe, duurzame plan wordt bijgedragen aan de ontwikkeling van Cadzand-Bad tot een natuurlijke, stijlvolle badplaats. Cavelot is onderdeel van het Ontwikkelingsplan Natuurlijk Stijlvol (2006/2007), opgesteld door de gemeente Sluis in nauw overleg met ondernemers, inwoners en andere belanghebbenden, dat insteekt op een kwaliteitsslag voor Cadzand-Bad.

 

Begin april 2009 ondertekenden Ontwikkelingsmaatschappij Cavelot B.V., een samenwerking van Bouwfonds Ontwikkeling en Roompot Recreatie, en de gemeente Sluis de realisatieovereenkomst. In de overeenkomst staan afspraken over de uitwerking en uitvoering van het stedenbouwkundigplan, het voeren van de m.e.r.-procedure, het overdragen van een deel van de gronden en de financiële aspecten.

 

Rolverdeling
De gemeente Sluis is verantwoordelijk voor het doorlopen van de m.e.r.- en bestemmingsplanprocedure. Daarnaast controleert zij de uitvoering. Ontwikkelingsmaatschappij Cavelot B.V. is als initiatiefnemer en uiteindelijke exploitant verantwoordelijk voor de realisatie van de recreatievilla’s met bijbehorende voorzieningen en de inrichting van de openbare recreatienatuur.

 

Planning
De verkoop van de woningen is in 2010 gestart. Eind 2010 werden de explosieven geruimd die zijn aangetroffen in het plangebied. Naar verwachting begint de bouw in 2011.

 

 


Uitgelicht

Europese projecten


Zoeken