Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Boardwalk Breskens

In Breskens is een nieuwe schakel toegevoegd in de verbinding tussen het dorp en de havens. De 400 meterlange boardwalk op de strekdam rond de jachthaven biedt een fantastisch uitzicht op de haven en de Westerschelde.

Hiermee ging een langgekoesterde wens van de Bressiaanders en de direct betrokken organisaties zoals de  jachthaven B.V. en de Verenigingen van Eigenaren van Port Scaldis in vervulling. Voor de realisatie werd nauw samengewerkt met Rijkswaterstaat en waterschap Scheldestromen. Door werk met werk te maken bij de uitvoering van het project "Verbeteren glooiing Kom Breskens", kon de extra flaneerboulevard met relatief weinig middelen worden aangelegd.

 

De boardwalk sluit aan bij de investeringen die de gemeente en andere partijen de laatste jaren in Breskens hebben gedaan. Breskens biedt uitstekende ontwikkelingskansen voor het toerisme. Dat wordt ondermeer onderstreept door de aanwijzing van Breskens als "hotspot" op de provinciale recreatie kansenkaart. Met de verdere ontsluiting van de jachthaven worden meer bezoekers aangetrokken en gasten gestimuleerd om langer te blijven. Dit draagt bij aan meer omzet en meer koopkrachttoevloeiing en hieraan gekoppelde werkgelegenheid. De boardwalk is een ontwerp van LR Architecten bvba uit Edegem, België.

 

Boardwalk Breskens 

 

De boardwalk werd mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Provincie Zeeland. 

 

Logo Provincie Zeeland


Uitgelicht

Europese projecten


Zoeken