Home Producten en Diensten

Uittreksel uit basisregistratie personen (BRP) opvragen

Met een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) laat u zien dat u staat ingeschreven bij de gemeente. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als een woningstichting hierom vraagt. Op een afschrift staat uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en adres. Ook andere gegevens zijn mogelijk. Geef daarom duidelijk aan waarvoor u het nodig heeft.

Hou ook rekening met het volgende:

• U kunt een uittreksel voor een ander ophalen. U moet dan wel schriftelijke toestemming hebben (en een geldig identiteitsbewijs van uzelf en van de ander).
  • Er zijn ook andere uittreksels uit de BRP, zoals Bewijs van Nederlanderschap of een Bewijs van in leven zijn.

2017 €  6,80

Contact

U vraagt een uittreksel uit de basisregistratie personen aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Het aanvragen van een afschrift uit de BRP kunt u ook online doen middels dit online aanvraagformulier.

Klik hier om het formulier te printen.

Aanpak

U betaalt uw uittreksel uit de basisregistratie personen bij de aanvraag. Verder heeft u nodig:

• uw geldige identiteitsbewijs

Het aanvragen van een uittreksel uit de BRP doet u:

Online:

Kijk bij contact voor het online aanvraagformulier voor een uittreksel uit de BRP.

Aan het loket:

U neemt mee:

• uw geldige legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, Nederlandse identiteitskaart of vreemdelingendocument)

Schriftelijk:

U stuurt uw (ondertekende) aanvraag met een kopie van uw geldige legitimatie naar de gemeente. Dit kan per post

of e-mail (info@gemeentesluis.nl).

U krijgt het uittreksel binnen enkele dagen thuisgestuurd,. Een rekening of acceptgiro van de kosten van het uittreksel en de portokosten wordt nagestuurd.

Machtiging:

U kunt ook iemand machtigen om voor u een afschrift of uittreksel af te halen.

• gemachtigde moet meerderjarig zijn;

• de gemachtigde heeft een brief met toestemming machtiging en reden van verzoek;

• deze brief moet door beiden zijn ondertekend;

• de gemachtigde heeft een geldig identiteitsbewijs en een kopie van uw geldige identiteitsbewijs.

Vragen:

Voor meer informatie over het uittreksel BRP kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken.