Home Producten en Diensten

Parkeren voor bewoners in de kern Sluis

Als u buiten het centrum (betaald parkeren gebied) van de kern Sluis woont en u geen parkeerplaats ter beschikking heeft, dan kunt u een parkeervergunning aanvragen. Deze vergunning kunt u aanvragen als bewoner.

Het hebben van een parkeervergunning houdt geen garantie in dat vergunninghouders direct voor de deur kunnen parkeren, het geeft slechts een recht om binnen de wijk te parkeren op één van de aangegeven 'vergunde parkeerplaatsen'.

€ 50 per jaar

De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst op uw aanvraag. Deze termijn mag eenmaal verlengd worden.

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank

Klik op onderstaande verordening om te downloaden;

- Parkeerverordening 2013

- Parkeerverordening 2014

- Parkeerverordening en nadere regels 2014

Wetten

Regelement verkeersregels en verkeerstekens

Wegenverkeerswet 1994

U vraagt de parkeervergunning aan bij de gemeente.

Voor het online aanvragen of wijzigen van de parkeervergunning klik hier.

Om het aanvraag/wijzigingsformulier te printen klik hier.

Meenemen

U stuurt bij uw aanvraag een kopie mee van:

• Geldig rijbewijs;
  • Van de kentekenbewijzen of kentekenkaart Deel 1a en 1b of Deel I en II; (max2)
  • n.a.w.-gegevens, telefoonnummer/emailadres.

Europese projecten