Home / Nieuws en Activiteiten / Te koop: gemeentelijke panden / Verkocht onder voorbehoud: Markt 7 te Aardenburg

Verkocht onder voorbehoud: Markt 7 te Aardenburg

Het voormalige Raadhuis is in 1950-1952 gebouwd naar ontwerp van architectenbureau Wentink, in een historiserende stijl met kenmerken van de Delftse School, op een prominente plaats aan de Markt in Aardenburg. De achterbouw is een uitbreiding uit 1977 naar ontwerp van architectenbureau Schoonis uit Sas van Gent.

Perceeloppervlakte: circa 2.389 m² (klik hier om de plattegrond te downloaden)

Planologische aspecten
De bestemming van Markt 7 is "Maatschappelijk". De voor 'Maatschappelijk' aangewezen gronden zijn bestemd voor voorzieningen inzake zorg en welzijn, openbare dienstverlening, verenigingsleven, jeugd en kinderopvang, onderwijs en bibliotheken en voorzieningen inzake religie. En voor bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals (ontsluitings)wegen, nutsvoorzieningen, parkeervoorzieningen, laad- en losruimten, groenvoorzieningen en waterhuishoudkundige voorzieningen.

Het bijbehorende perceel achter de woning Markt 6 heeft de bestemming 'Centrum' zonder bouwvlak. Op dit perceel kunnen geen bouwwerken worden opgericht. Wel mogen er bij de centrumfunctie behorende voorzieningen zoals erven, tuinen, toegangs- en achterpaden en parkeervoorzieningen worden gecreëerd.
Klik hier om de bestemmingsplanvoorschriften te raadplegen.

Bijzonderheden
Ingevolge het archeologiebeleid van de gemeente, vastgesteld in 2013, is het perceel gelegen in een kern met een specifieke archeologische verwachting. Het pand heeft een bijzondere cultuurhistorische waarde. De gemeente is voornemens het pand aan te wijzen als gemeentelijk monument. In het torentje van het pand hangt een carillon dat op hele en halve uren een melodie speelt. Voor de voorgevel van het pand staat een grote lichtspot die het pand verlicht. Zowel het carillon en de verlichting moeten in stand gehouden worden.

Vraagprijs : € 495.000,- kosten koper

Voor inlichtingen en voorwaarden kunt u contact opnemen met Simone Tijssen via tel. 0117 - 457 177 of e-mail stijssen@gemeentesluis.nl of Axèl Veraart via e-mail averaart@gemeentesluis.nl.

Markt 7 foto 1

Markt 7 foto 2