Home / Nieuws en Activiteiten / Te koop: gemeentelijke panden / Te koop: Markt 5 te Aardenburg

Te koop: Markt 5 te Aardenburg

Voormalig openbare lagere schoolgebouw, bouwjaar 1910-'11 naar ontwerp van J. van Baal. Sinds 1976 in gebruik als gemeente depot.
Perceeloppervlakte: circa 2.508 m² (klik hier om de plattegrond te downloaden).

Planologische aspecten
De bestemming van Markt 5 is "Maatschappelijk" van het bestemmingsplan Kom Aardenburg. De voor "Maatschappelijk" aangewezen gronden zijn bestemd voor voorzieningen inzake zorg en welzijn, openbare dienstverlening, verenigingsleven, jeugd- en kinderopvang, onderwijs en bibliotheken en voorzieningen inzake religie (klik hier om de bestemmingsplanvoorschriften te downloaden). Wijzigen van de bestemming “Maatschappelijk” naar bestemming “Wonen” is bij dit object niet mogelijk.

Beheertechnische aspecten
Het perceel ligt in een kern met een specifieke archeologische verwachting.
Als algemene vrijstelling geldt een diepte van 40cm beneden het maaiveld. Daarnaast geldt er een oppervlaktevrijstelling tot 50m². Grondwerkzaamheden tot een oppervlakte van 50m² en grondwerkzaamheden tot een diepte van niet meer dan 40 cm beneden het maaiveld kunnen dan ook vergunningsvrij worden uitgevoerd, zonder dat een archeologisch onderzoek vereist is. Verder heeft het pand Markt 5 geen bijzondere cultuurhistorische waarde.

Bijzonderheden:
In het te verkopen perceelsgedeelte ligt een laagspanningskabel alleen bestemd voor het gebouw.
Er loop een gemeentelijk riool en een overstortriool met een uitmonding in de sloot achter (westzijde) het pand.

Het object wordt op korte termijn ontruimd en gesaneerd; Asbest wordt verwijderd, vervuiling buitenterrein en HBO (huisbrandolie) tank wordt verwijderd.

Vraagprijs (na sanering): € 125.000,- kosten koper.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Simone Tijssen, tel. 0117 - 457 177, stijssen@gemeentesluis.nl. of Axèl Veraart averaart@gemeentesluis.nl.

voor1

WP 20141121 012