Overzicht van de persberichten van 2013.

• Zorg dat kerst geen feest voor inbrekers wordt!
    20 december 2013
    Met kerst en oud & nieuw voor de deur is de kans op inbraak extra groot omdat veel mensen de feestdagen elders met familie of vrienden doorbrengen. Helaas weten inbrekers dat ook en slaan ze juist dan hun slag.
  • Bouw Multi Functioneel Centrum Breskens feestelijk van start
    18 december 2013
    De bouw van het multifunctioneel centrum in Breskens is begonnen!
  • Laat de inbreker in de kou staan
    18 december 2013
    De gemeente Sluis vraagt al haar inwoners mee te doen met de campagne tegen inbraken.
  • Breskens gastheer network meeting North Sea Fish
    24 oktober 2013
    25 oktober 2013: internationale projectpartners wisselen kennis uit
  • Golfbreker en Pimpampoentje in de prijzen in week van de opvoeding
    08 oktober 2013
    Van 7 tot en met 13 oktober staat Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding. Een week waaraan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Zeeuws-Vlaanderen uiteraard volop aandacht besteedt!
  • Integrale aanpak woninginbraken en -overvallen Zeeuws breed
    08 oktober 2013
    Wie te maken krijgt met een woninginbraak voelt zich vaak letterlijk 'overvallen'. Voor slachtoffers zijn de immateriële gevolgen dikwijls groter dan de materiële. Er is immers iemand in uw veilige woonomgeving binnengedrongen en heeft spullen meegenomen.
  • (Her)opening Belfort Sluis op 30 september 2013 door burgemeesters Amsterdam en Sluis
    17 september 2013
    Op maandag 30 september 2013 om 12.00 uur wordt het Belfort, raadszetel van de Sluise gemeenteraad, in Sluis (her)opend. Dit enige Belfort in Nederland staat in de gemeente Sluis. Het prestigieuze en unieke gebouw torent al eeuwenlang hoog boven Sluis uit. Nu de restauratie en de herinrichting voltooid zijn kunnen de trappen naar de toren weer beklommen worden waarna een onbegrensd uitzicht wordt geboden op Zeeuws-Vlaanderen en het buurland België. Eberhard van der Laan, burgemeester van de gemeente Amsterdam, is in het kader van de goede samenwerking tussen Amsterdam en Sluis aanwezig en verricht samen met Sluise burgemeester Annemiek Jetten de openingshandeling.
  • 4 West Zeeuws-Vlaamse stranden in top 10 verkiezing 'Schoonste Strand van Nederland'
    26 augustus 2013
    De West Zeeuws-Vlaamse stranden scoren opnieuw hoog in de landelijke verkiezing 'Schoonste Strand van Nederland'. Vier stranden in de gemeente Sluis zijn geëindigd in de top tien, waarvan twee in de top vijf van de competitie.
  • Opnieuw zes Blauwe Vlaggen voor Sluise stranden
    16 mei 2013
    Vandaag, donderdag 16 mei, heeft de gemeente Sluis tijdens de jaarlijkse uitreiking te horen gekregen dat zij opnieuw zes Blauwe Vlaggen mag hijsen op haar West Zeeuws-Vlaamse stranden. Dit is maar liefst voor het negende jaar op rij!
  • Beleef stoer en maritiem Breskens
    06 mei 2013
    Overal in Nederland worden projecten uitgevoerd die mede mogelijk gemaakt worden met Europees geld. Dit geldt ook voor Breskens. Het karakter van het stoere en maritieme vissersdorp Breskens wordt steeds meer zichtbaar. Dankzij financiële bijdragen via diverse Europese projecten is een inhaalslag gemaakt. Het dorpshart onderging een flinke metamorfose en de verbinding met de havens werd versterkt. Met diverse innovatieve projecten wordt nog steeds gewerkt aan het verder versterken van de concurrentiepositie van Breskens. De bijzondere onderwaterwereld, de visserij en het zeezeilen, gekoppeld aan het thema duurzaamheid zijn daarbij belangrijke elementen. Europa is dichterbij dan u denkt, ook in Breskens.
  • Planten Koningsboom Eede
    26 april 2013
    Op 30 april 2013 omstreeks 18.30 uur plant wnd. burgemeester Jacques Suurmond, zoals bij een troonswisseling gebruikelijk is, een lindeboom (de Tilia henryana) op het Wilhelminaplein in Eede.
  • Informatieverstrekking voorzitter Vertrouwenscommissie, de heer S.A.W.J. Lauret
    18 april 2013
    De gemeenteraad van Sluis heeft op 18 april 2013 besloten mevrouw mr. Annemiek M.M. Jetten MSc (1963) bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Sluis.
  • Van Klushuis naar Droompaleis
    28 januari 2013
    Start project Klushuizen Oostburg tijdens Energiebeurs op 31 januari

Zoekt u een betaalbare woning in Oostburg die u kunt omtoveren tot het huis van uw dromen? Misschien is een klushuis dan wat voor u! De gemeente Sluis en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen bieden drie klushuizen te koop aan. Voor de panden geldt: ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Het klushuizenproject start op de Energiebeurs op 31 januari. Wees er dus snel bij!

Europese projecten