Direct naar hoofdmenu / zoekveld

2012

Overzicht van de persberichten van 2012.

 • Jacques Suurmond kondigt vertrek aan per 1 juli 2013
  07 november 2012
  Waarnemend burgemeester Jacques Suurmond heeft afgelopen vrijdag officieel zijn ontslag per 1 juli 2013 ingediend bij Commissaris van de Koningin Karla Peijs. Op 1 juli 2011 trad hij aan als waarnemend burgemeester voor een periode van maximaal twee jaar.
 • Herdenkingen bevrijding West Zeeuws-Vlaanderen
  25 oktober 2012
  Op vrijdag 2 november en zondag 4 november wordt in de gemeente Sluis het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht en de bevrijding gevierd. In samenwerking met Heemkring ‘Cnocke is hier’ organiseert de gemeente herdenkingen op vrijdag 2 november in Eede en Sluis en op zondag 4 november in Hoofdplaat, Biervliet, Oostburg en Retranchement. Iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de herdenkingsplechtigheden en de bevrijdingsactiviteiten.
 • Zeeuws-Vlaanderen bereidt gezamenlijk overgang AWBZ-begeleiding voor
  05 oktober 2012, pdf, 55KB
  Gezamenlijk persbericht van de gemeenten Hulst, Terneuzen en Sluis.
 • Aardappelfestival Oostburg smaakt naar meer
  04 oktober 2012
  Het aardappelfestival in Oostburg is afgelopen woensdagavond losgebarsten. Met een druk bezochte thema-avond over de 'Aardappeleters' in het Ledeltheater was de aftrap een succes. Tot en met zaterdag is er nog van alles te beleven in en rondom de Markt in Oostburg. Vooral zaterdag belooft een culinair en muzikaal spektakel te worden. Wethouder Peter Ploegaert is er graag bij: "Aan mij de eer om rond 15.00 uur op de Markt de allereerste aardappelproeverijen te mogen uitserveren aan het aanwezige publiek. Mede dankzij de inzet en het enthousiasme van ondernemers en inwoners weet ik zeker dat we straks kunnen terugkijken op een geslaagd evenement dat naar meer smaakt!"
 • Presentatie valorisatieplan Waterlandkerkje
  14 september 2012
  Vanavond, vrijdag 14 september, om 19:30 uur wordt in het dorpshuis van Waterlandkerkje het concept valorisatieplan voor Waterlandkerkje aan de inwoners gepresenteerd. Het rapport is het resultaat van meerdere bijeenkomsten met een breed samengestelde werkgroep van inwoners en vertegenwoordigers van de gemeente. Gezamenlijk zijn met Ans Meerding en Nick De Graaf van bureau SpellerCo Meerding ideeën ontwikkeld en plannen uitgewerkt om Waterlandkerkje op te waarderen. Het uitgangspunt hierbij is om de karakteristieke eigenschappen van Waterlandkerkje beter in de verf te zetten. Vanavond krijgen de inwoners de gelegenheid om op het plan te reageren.
 • Sluis behaalt zilver bij verkiezing Schoonste strand van Nederland 2012
  05 september 2012
  Sluis heeft bij de landelijke verkiezing Schoonste Strand van Nederland 2012 de tweede prijs, met een score van 4,99 op 5, behaald! De gemeente Sluis doet vanaf het begin (2003) van de landelijke verkiezing 'Schoonste Strand van Nederland' mee en scoort daarbij al jaren achtereen hoog. Samen met de Sluise strandpaviljoenhouders, het Serviceteam, andere betrokkenen én de strandgasten werkt de gemeente dan ook voortdurend aan de hoge kwaliteit van de West Zeeuws-Vlaamse stranden.
 • Gemeente Sluis roept jongeren op te stemmen
  22 augustus 2012
  Het college van de gemeente Sluis roept jongeren op om 12 september, tijdens de landelijke verkiezingen, hun stem uit te brengen.
 • Beste strandpaviljoens staan op de schoonste stranden van Nederland
  05 juli 2012
  Het beste strandpaviljoen van Zeeland staat in de gemeente Sluis. Puur in Groede is in de verkiezing van het beste strandpaviljoen, georganiseerd door Strand Nederland, uitgeroepen tot provinciale winnaar. Beachhouse 25 is het beste paviljoen volgens de Duitse bezoekers.
 • Werkbezoek Aantrekkelijk Oostburg
  03 juli 2012
  Donderdag 5 juli 2012 brengen George van Heukelom, gedeputeerde van de Provincie Zeeland, en Inge Vossenaar, directeur Wijken bij het directoraat-generaal Wonen, Wijken en Integratie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, een werkbezoek aan Oostburg. "Een goed teken", vindt wethouder Peter Ploegaert. "Het laat zien dat er vanuit het ministerie en de provincie aandacht is en blijft voor de krimpproblematiek in deze kern. Maar nog belangrijker: hoe we hier, samen met inwoners en ondernemers, op in willen spelen met het project Aantrekkelijk Oostburg."
 • 3 juli 2012: ondertekening Samenwerkingsovereenkomst De Branding en Strandhotel Cadzand-Bad
  02 juli 2012
  In badplaats Cadzand-Bad wordt volop gewerkt aan een natuurlijke en stijlvolle signatuur. Verschillende bouwprojecten geven deze kern een extra kwaliteitsimpuls waarbij de sterke punten die Zeeland van nature heeft (kust, zee, strand en zon) worden benadrukt. Eén samenwerkingproject, een belangrijke schakel in de ontwikkelingen in Cadzand-Bad, springt in het oog. De (her)ontwikkeling van café restaurant De Branding en het Strandhotel. Door op 3 juli 2012 om 14.30 uur in het Strandhotel aan Boulevard de Wielingen 49 in Cadzand-Bad een samenwerkingsovereenkomst in aanwezigheid van burgemeester Jacques Suurmond en wethouder Peter Ploegaert te ondertekenen wordt een eerste aanzet gegeven tot veranderingen op het Duinplein in Cadzand-Bad.
 • Plaatsing informatieborden Veerplein Breskens
  21 juni 2012
  Onderdeel aanpak drugstoerisme in Sluis
 • Lancering RobotFish Breskens
  18 juni 2012
  De haven van Breskens heeft er vanaf 6 juni 2012 een bijzondere bewoner bij. Vanaf zijn ligplaats op de Kaai zal een RobotFish geregeld het water 'induiken' om het stoere vissersdorp en de omgeving te ontdekken. De lancering van de RobotFish maakt deel uit van het OP-Zuid project “Het onderwaterleven van Breskens aantrekkingskracht…” en heeft als doel het versterken van de (toeristische) economische concurrentiepositie van Breskens. De RobotFish is tot stand gebracht in een bijzondere samenwerking tussen HZ University of Applied Sciences, Smart Services Boulevard (samenwerkingsorganisatie tussen Provincie Zeeland, HZ en het bedrijfsleven), het regionale bedrijfsleven, Stichting Promotie Breskens en de gemeente Sluis.
 • Actie 'Vergroot de hoop' voor 7e keer van start
  18 juni 2012
  De gemeenten Hulst, Terneuzen en Sluis en de Zeeuwse Reinigingsdienst stareten met inzamelen van taxussnoeisel in strijd tegen kanker.
 • Opnieuw zes Blauwe Vlaggen Zeeuws-Vlaamse stranden
  04 juni 2012
  De gemeente Sluis hijst voor het achtste jaar op rij zes Blauwe Vlaggen op de West Zeeuws-Vlaamse stranden. Dit mede dankzij de betrokkenheid en inzet van de strandpaviljoens, het Serviceteam, strandexploitatie Piet Michielsen en de gemeente die er gezamenlijk jaar na jaar in slagen om de hoge kwaliteit van de stranden te behouden.
 • Aangepaste windvisie opgenomen in Sluise algemene energievisie 'Samen Groen'
  04 juni 2012
  In de Stuctuurvisie "Goed Leven" is als een van de doelstellingen de gemeente zo duurzaam mogelijk te maken. Omdat een aantal bedrijven binnen de gemeente reeds actief was op het gebied van duurzame energie is vooruitlopend hierop de windvisie "Samen met de wind" opgesteld.
 • Op 6 juni 2012 heeft Breskens er een bijzondere bewoner bij: de RobotFish
  04 juni 2012
  De haven van Breskens heeft er vanaf 6 juni 2012 een bijzondere bewoner bij. Vanaf zijn ligplaats op de Kaai zal een RobotFish geregeld het water 'induiken' om het stoere vissersdorp en de omgeving te ontdekken. De lancering van de RobotFish maakt deel uit van het OP-Zuid project “Het onderwaterleven van Breskens aantrekkingskracht…” en heeft als doel het versterken van de (toeristische) economische concurrentiepositie van Breskens. De RobotFish is tot stand gebracht in een bijzondere samenwerking tussen HZ University of Applied Sciences, Smart Services Boulevard (samenwerkingsorganisatie tussen Provincie Zeeland, HZ en het bedrijfsleven), het regionale bedrijfsleven, Stichting Promotie Breskens en de gemeente Sluis.
 • Hulpverlenings- en samenwerkingsoefening brandweek Sluis / Knokke-Heist
  04 mei 2012
  Op dinsdag 8 mei 2012 rond 19.30 uur vindt er een grote hulpverlenings- en samenwerkingsoefening plaats op het grondgebied van de brandweer gemeente Sluis.
 • Zeeuwse gemeenten doen mee met Wecycle-actie na Koninginnedag
  27 april 2012
  De Zeeuwse gemeenten en de Zeeuwse Reinigingsdienst willen samen met Wecycle de inwoners stimuleren om na Koninginnedag elektrische apparaten in te leveren bij de Milieustraat. Daarom ligt er vanaf 1 mei voor de eerste honderd inleveraars een unieke Wecycle-stuntvlieger klaar bij alle Zeeuwse Milieustraten. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld voor een luxe hotelovernachting.
 • Huldiging bijzondere sporters uit de gemeente Sluis
  16 maart 2012
  Dinsdag 20 maart 2012 wordt om 19.45 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Oostburg aandacht besteed aan sporters uit de gemeente Sluis die in de periode maart 2011 - februari 2012 op nationaal en internationaal niveau bijzondere sportprestaties hebben geleverd.
 • Ondertekening convenant economische structuurversterking Sluis
  12 maart 2012
  Op woensdag 14 maart 2012 om 9.45 uur zal burgemeester Jacques Suurmond het convenant economische structuurversterking Sluis ondertekenen in de Molen van Sluis. Dit in het bijzijn van Stichting Sluis Promotie, Vereniging Vastgoedeigenaren Sluis en de Middenstand vereniging Sluis. Samen vormen zij het binnenstadsmanagement Sluis. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
 • Aanbieden internetfaciliteit gemeente Sluis
  13 februari 2012
  Wat te doen als u (tijdelijk) geen computer tot uw beschikking heeft en toch overheidsinformatie wilt opvragen of een gemeentelijk product of dienst wenst aan te vragen? U bent van harte welkom in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg! De gemeente Sluis heeft een computer voor u klaargezet. U kunt plaatsnemen aan tafel en uw zaken regelen.
 • 20 januari uitreiking diploma’s, certificaten en onderscheidingen brandweerlieden Sluis
  23 januari 2012
  Op vrijdag 20 januari a.s. worden in aanwezigheid van het Sluise college van Burgemeester en Wethouders diverse diploma’s, certificaten, onderscheidingen en oorkondes aan maar liefst 32 leden van het brandweerkorps uitgereikt. De uitreiking vindt om 19.15 uur plaats tijdens een bijeenkomst in de burgerzaal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Oostburg.
 • Voorlopige bevolkingscijfers
  02 januari 2012
  De gemeente Sluis telt op dit moment 23.912 inwoners. Dit betekent een daling van 68 inwoners ten opzichte van 1 januari 2011. De definitieve bevolkingscijfers, waarin de laatste wijzigingen en mutaties die via anderen gemeenten zijn doorgegeven worden verwerkt, zijn naar verwachting in de eerste week van januari beschikbaar.

Uitgelicht


Zoeken