Home / Nieuws en Activiteiten / Persberichten / 2011 / 6 Blauwe Vlaggen voor West Zeeuws-Vlaamse stranden

6 Blauwe Vlaggen voor West Zeeuws-Vlaamse stranden

De gemeente Sluis hijst voor het zevende jaar op rij zes Blauwe Vlaggen op de West Zeeuws-Vlaamse stranden. Dit mede dankzij de betrokkenheid en inzet van de strandpaviljoens, het Serviceteam en de gemeente die er gezamenlijk jaar na jaar in slagen om de hoge kwaliteit van de stranden te behouden.

Duurzaam en aantrekkelijk

Samen met de strandpaviljoenhouders, het Serviceteam, andere betrokkenen en de strandgasten werkt de gemeente aan de kwaliteit van de West Zeeuws-Vlaamse stranden. De gemeente Sluis is blij dat mede dankzij deze inspanningen West Zeeuws-Vlaanderen zich ook in 2011 weer kan profileren met het internationale milieukeurmerk voor schone, veilige en toegankelijke stranden.

Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland probeert de Stichting Keurmerk Milieu, Veligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. De Blauwe Vlag is een internationale erkenning voor de inspanningen van kustplaatsen en jachthavenbeheerders. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie. Sinds 2005 meldt de gemeente Sluis jaarlijks zes stranden aan voor de Blauwe Vlag. Ze werden ieder jaar alle zes toegekend. De Blauwe Vlag-toekenning is één jaar geldig.

De West Zeeuws-Vlaamse stranden waar de Blauwe Vlaggen straks wapperen zijn:

• ’t Zwin (bij strandpaviljoen De Zeemeeuw)
  • Cadzand Bad (bij strandpaviljoen Caricole)
  • Nieuwvliet Bad (bij strandpaviljoen St. Pierre)
  • Groedse Duintjes (bij strandpaviljoen Puur)
  • ’t Killetje (bij strandpaviljoen Beach House 25)
  • Breskens (bij strandpaviljoen ’t Halve Maentje)

Europese projecten