Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / Nieuwsdossiers / Explosieven Cadzand

Explosieven Cadzand

Dossier van de gevonden explosieven in Cadzand.

 • Ruiming explosieven Cadzand-Bad succesvol verlopen
  24 november 2010
  De ruiming van de explosieven in het plangebied Cavelot Cadzand-Bad is succesvol verlopen. Vijf explosieven zijn op 17 november gedemonteerd. De zesde kon die dag niet volledig onschadelijk worden gemaakt omdat het slagpijpje niet kon worden verwijderd. Met inachtneming van extra veiligheidsmaatregelen en onder politiebegeleiding is het explosief naar de Verdronken Zwarte Polder in Nieuwvliet-Bad gebracht en op donderdag 18 november op deze locatie tot ontploffing gebracht.
 • Explosieven vernietigd
  18 november 2010
  De explosieven die gisteren zijn gedemonteerd zijn vandaag vernietigd. In vier keer zijn de zes explosieven gecontroleerd tot ontploffing gebracht nabij de Verdronken Zwarte Polder bij Nieuwvliet. De vernietiging is volgens planning verlopen.
 • Afronding bomruiming Cadzand-Bad
  17 november 2010
  De ruiming van de explosieven in het plangebied Cavelot is succesvol verlopen. Vijf explosieven zijn gedemonteerd. Het zesde explosief is nog niet volledig onschadelijk omdat het slagpijpje niet kon worden verwijderd.
 • Verloop van bomruiming
  17 november 2010
 • Bomruiming Cadzand
  17 november 2010
  De zes explosieven die afgelopen maand zijn aangetroffen in het plangebied Cavelot in Cadzand-Bad worden op woensdag 17 november geruimd. Om de omgeving en de medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) tijdens de demontage te beschermen, zijn uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen. De direct betrokkenen zijn hierover schriftelijk geïnformeerd en op 9 november heeft een informatiebijeenkomst in de PKN kerk te Cadzand-Bad plaatsgevonden.
 • EOD geeft uitleg over de bomruiming op basisschool Het Tij in Cadzand
  12 november 2010
  De leerlingen van Openbare Basisschool Het Tij in Cadzand krijgen op dinsdag 16 november om 14.00 uur uitleg over de ruiming van de explosieven in de buurt van hun woonplaats.
 • Informatie over ontruiming
  05 november 2010
  Op donderdag 4 november is informatie toegestuurd aan de bewoners, ondernemers en eigenaren van vakantiewoningen in het gebied dat op 17 november moet worden ontruimd vanwege de ruiming van de explosieven in Cadzand. U kunt deze informatie hier bekijken.

 • Voorbereidingen ruiming explosieven Cadzand-Bad op 17 november 2010
  03 november 2010
  De zes explosieven die in de afgelopen maand zijn aangetroffen in het plangebied Cavelot in Cadzand-Bad worden op woensdag 17 november a.s. geruimd. Om de omgeving en de medewerkers van de EODD tijdens de demontage te beschermen, worden uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen.
 • Ruiming explosieven Cadzand-Bad op 17 november 2010
  27 oktober 2010
  De zes explosieven die in de afgelopen maand zijn aangetroffen in het plangebied Cavelot in Cadzand-Bad worden op woensdag 17 november a.s. geruimd.
 • Verkeersmaatregelen en onruimingsgebied
  22 oktober 2010
  Tijdens de ruiming zal de EODD de explosieven eerst demonteren. Hierbij wordt de ontsteker gescheiden van de explosieve lading. Dit gebeurt op de vindplaats, dus in het plangebied Cavelot.
 • Informatiebijeenkomst
  22 oktober 2010
  Op dinsdag 9 november a.s. om 19.30 uur wordt een informatiebijeenkomst gehouden voor de inwoners van Cadzand-Bad, Cadzand-Dorp en Zwindorp in de PKN kerk, Prinsestraat 17 in Cadzand-Dorp. De EODD, de gemeente en de politie geven tijdens deze bijeenkomst uitleg over (het tijdstip van) de demontage en de overlast die hiermee gepaard kan gaan, zoals de ontruiming van woningen, de tijdelijke afsluiting van straten en andere praktische zaken.
 • Aanvullend onderzoek
  22 oktober 2010
  Het onderzoek in het plangebied Cavelot is nog niet volledig afgerond. Tevens wordt op locaties in de directe omgeving van Cavelot nog aanvullend onderzoek gedaan. Dit kan betekenen dat er de komende weken nog meer explosieven worden aangetroffen.
 • Ruiming anti-personeellandmijnen
  21 oktober 2010
  Vrijdag 22 oktober zal de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) circa 600 anti-personeellandmijnen die in de afgelopen drie weken zijn gevonden tijdens het niet-gesprongen explosievenonderzoek in het plangebied Cavelot in Cadzand-Bad, op de vindplaats vernietigen.
 • Explosief gevonden op voetbalveld Cadzand
  13 oktober 2010
  Op het voetbalveld in Cadzand is vanmiddag een 500 Lbs Engelse vliegtuigbom gevonden, in de buurt van de middenstip.
 • Vondst vijfde vliegtuigbom
  01 oktober 2010
  Rond het middaguur heeft explosievenopsporingsbedrijf Bodac de vondst gemeld van een vijfde vliegtuigbom in het plangebied Cavelot in Cadzand.
 • Ook niet-gesprongen explosievenonderzoek op voetbalveld Cadzand
  30 september 2010
  Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om het voetbalveld in Cadzand te betrekken bij het niet-gesprongen explosievenonderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd. Het voetbalveld maakt geen deel uit van de bouwplannen van projectontwikkelaar Arcus.
 • Ruiming tweede deel gevonden landmijnen Cadzand
  28 september 2010
  De Explosievenopruimingsdienst Defensie gaat morgen, woensdag 29 september, verder met het onschadelijk maken van de landmijnen die vandaag in het plangebied Cavelot in Cadzand zijn gevonden.
 • Gevonden landmijnen worden onschadelijk gemaakt
  28 september 2010
  Vandaag is in het plangebied Cavelot in Cadzand een dumpplaats van zogeheten personeellandmijnen gevonden.
 • Overleg niet-gesprongen explosieven
  24 september 2010
  Vanmiddag heeft overleg plaatsvonden tussen vertegenwoordigers van de Explosievenopruimingsdienst, explosievenopsporingsbedrijf Bodac, de betrokken hulpdiensten en de gemeente Sluis over de ruiming van de vier niet-gesprongen explosieven die in de afgelopen week zijn gevonden in het plangebied Cavelot te Cadzand.
 • Vierde explosief gevonden
  23 september 2010
  Vanmorgen is de vondst gemeld van een vierde niet gesprongen explosief in het plangebied Cavelot in Cadzand door explosievenopsporingsbedrijf Bodac dat momenteel in opdracht van de gemeente op de locatie onderzoek doet naar niet gesprongen explosieven.
 • Derde explosief gevonden
  22 september 2010
  In het plangebied Cavelot in Cadzand is vanmiddag een derde explosief gevonden. Het betreft een 500Lbs Engelse vliegtuigbom die is aangetroffen in het gebied grenzend aan het oefen- en voetbalveld waar gisteren twee explosieven werden gevonden.
 • Niet gesprongen explosievenonderzoek
  22 september 2010
  Het Explosievenopsporingsbedrijf Bodac B.V. te Schijndel doet de komende weken de opsporing en benadering van niet-gesprongen explosieven in het Plan Cavelot in Cadzand-Bad.
 • 2 explosieven gevonden in plangebied Cavelot
  21 september 2010
  Vanmorgen, dinsdag 21 september 2010, heeft het Explosievenopruimingsbedrijf Bodac uit Schijndel op het oefenveld naast het voetbalveld van sportvereniging ASOC in Cadzand twee Amerikaanse 500 Lbs vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog opgespoord.

Uitgelicht


Zoeken