Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / Nieuwsdossiers

Nieuwsdossiers

De nieuwsdossiers van de gemeente Sluis.

 • Tweede Kamerverkiezingen 2017
  Op 15 maart kunt u stemmen voor de Tweede Kamer 2017. In dit dossier vindt u informatie over de verkiezingen en de uitslag.
 • Bomruiming Zeebad
  De vliegtuigbom die half december bij niet-gesprongen explosievenonderzoek is gevonden op vakantiepark Zeebad in Breskens wordt op 27 januari 2016 geruimd. De Explosieven Opsporingsdienst Defensie (EODD), de politie en de gemeente Sluis zijn momenteel volop bezig met het voorbereiden van de ruiming. Het gebied rond de vindplaats zal op 27 januari moeten worden ontruimd. In dit dossier vindt u meer informatie over de bomruiming en leest u wat er van bewoners, ondernemers en eigenaren van (vakantie)woningen in het ontruimingsgebied wordt verwacht.
 • Vluchtelingen
 • Bomruiming centrum Oostburg
 • Referendum associatieovereenkomst Europese Unie (EU) en Oekraïne
  Woensdag 6 april werd in Nederland een raadgevend referendum gehouden over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. In deze overeenkomst hebben de EU en Oekraïne afspraken gemaakt over politieke en economische samenwerking, en vooral over handel. Ook in Sluis kunt u uw stem uitbrengen. In dit dossier vindt u informatie over het referendum en de uitslag.
 • Bomruiming Waterdunen
  Het explosief dat is gevonden in het plangebied Waterdunen wordt op woensdag 18 september geruimd. Het explosief werd gevonden tijdens het munitieonderzoek dat momenteel in opdracht van de Provincie Zeeland wordt uitgevoerd in het kader van de ontwikkeling van het project Waterdunen. Het betreft een 1000 pond zware vliegtuigbom van Engelse makelij uit de Tweede Wereldoorlog. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) heeft het explosief veilig gesteld en zal op 18 september de ruiming ter hand nemen. Alle informatie over de vondst en de ruiming vindt u in dit dossier.
 • Crisisnoodopvang vluchtelingen
  De rijksoverheid heeft een dringend beroep gedaan op de Nederlandse gemeenten om crisisnoodopvang te verzorgen voor vluchtelingen. De gemeente Sluis heeft de sporthal in Cadzand opgegeven als locatie waar eventueel voor maximaal 72 uur crisisopvang kan worden geboden aan ongeveer 200 vluchtelingen. Een concreet verzoek is op dit moment niet aan de orde. In dit dossier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en actuele berichtgeving.
 • Gemeenteraadsverkiezingen 2014
  Op woensdag 19 maart 2014 werden verkiezingen gehouden voor de gemeenteraad. In dit dossier vindt u informatie over de verkiezingen en de uitslag.
 • WABO
  Dossiers van de nieuwe Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht.
 • Explosieven Cadzand
  Dossier van de gevonden explosieven in Cadzand.

Uitgelicht


Zoeken