Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2018 / Februari / IkPas: Zet je alcoholgebruik eens op pauze!

IkPas: Zet je alcoholgebruik eens op pauze!

Fris de lente in met IkPas: 30 óf 40 dagen geen alcohol

Een maandje detoxen, een gewoonte doorbreken, beter slapen, je fitter voelen, geld uitsparen en… het goede voorbeeld geven. Dat is IkPas! Iedereen kan meedoen door 30 óf 40 dagen geen alcohol te drinken. Inschrijven kan via www.ikpas.nl.

 

Waarom 30 of 40 dagen niet drinken?

Nederlanders zijn steeds meer gewend geraakt om bij meer gelegenheden en dus vaker te drinken. Voor of tijdens het eten, als slaapmutsje, na afloop van congressen. Een poosje geen alcohol drinken is een effectieve manier om stil te staan bij je gewoonten. En om te ondervinden wat alcohol met jou doet. Het is alsof je de resetknop induwt en met een schone lei begint. IkPas maakt je bewust van de rol van alcohol in je leven. Daarnaast geef je een goed voorbeeld aan de jeugd, de NIX18-generatie.

 

Deelnemers voelen zich tijdens IkPas fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid. Bovendien bleek dat deelnemers zes maanden na deelname nog steeds minder alcohol dronken dan ervoor.

 

Wat is IkPas?

IkPas is dè beweging in Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie. Denk aan Dry January in Engeland en OcSober in Australië. Het doel is fris beginnen aan het nieuwe jaar en jezelf uitdagen. ‘IkPas’ is positief bedoeld. Als kort en krachtig antwoord als er alcohol wordt aangeboden.

 

Wanneer?

De 40-dagen actie loopt van woensdag 14 februari tot en met vrijdag 30 maart.

De 30-dagen actie begint altijd op 1 maart. De laatste dag is dan donderdag 30 maart.

 

Aanmelden kan via www.ikpas.nl.


Uitgelicht


Zoeken