Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / September / Enquête voortgezet onderwijs Zeeuws-Vlaanderen

Enquête voortgezet onderwijs Zeeuws-Vlaanderen

Hoe denkt u over (de toekomst van) het voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen? Ouders en verzorgers van leerlingen en toekomstige leerlingen in Zeeuws-Vlaanderen kunnen dit aangeven in een enquête. De enquête is opgesteld door de Taskforce die is opgericht om een oplossing te bedenken voor behoud van voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen.

De afgelopen jaren is het aantal leerlingen in het voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen sterk gedaald. De verwachting is dat deze daling verder doorzet. Dit heeft gevolgen voor het voortgezet onderwijs. U heeft er vast over gehoord of gelezen in de afgelopen maanden. Om goed voortgezet onderwijs structureel te garanderen hebben de besturen van het voortgezet onderwijs, de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen, de provincie Zeeland en de ministeries van OCW en Binnenlandse Zaken besloten een taskforce in te stellen. De taskforce wil graag de mening van ouders en verzorgers over een aantal zaken weten.

Enquête

Vragen die de taskforce in de enquête stelt, zijn onder meer:

· Wat zijn uw wensen ten aanzien van het voortgezet onderwijs?

· Waarom kiezen sommige ouders voor een school in België, Vlissingen of Terneuzen?

· Waarom doen andere ouders dat juist niet?

· Op het moment dat we het voortgezet onderwijs hier in de regio kunnen behouden, bent u dan bereid bepaalde veranderingen te accepteren?

· En welke zijn dit dan?

Het invullen van de enquête kost maar enkele minuten. Ouders en verzorgers met kinderen van 0 tot 17 jaar ontvingen op 8 of 9 september een uitnodiging van de gemeente om mee te doen aan het onderzoek. Volg de vermelde link en vul de enquête voor 15 september in!