Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / September / Beleef de Week van de Zwinstreek!

Beleef de Week van de Zwinstreek!

Op 23 september is het zover, dan gaat de eerste Week van de Zwinstreek van start! De Zwinstreek is een uniek grensoverschrijdend gebied waar strand en polders elkaar ontmoeten.

In de Week van de Zwinstreek van 23 september tot en met 1 oktober kan iedereen door deelname aan verschillende activiteiten, beleven hoe mooi de Zwinstreek is.

 

Meld u nu aan!

 

Er zijn vele workshops en proeverijen, en kinderen kunnen met ouders genieten van volksspelen, strandjuttertochten of een natuurwandeling met gids. Ondernemers laten jong en oud de streek beleven met vele activiteiten rondom natuur, cultuur, historie of streek- en hoeveproducten. Kijk voor meer informatie, een overzicht van alle activiteiten en aanmelden op: http://www.weekvandezwinstreek.eu.

Al het moois van de regio is in één keer te ontdekken met een mooie fietstocht vanuit Cadzand of Sint-Laureins of een historische reis met paard en wagen in Damme. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om deel te nemen aan meerdere activiteiten en de streek stukje bij beetje te verkennen. Kortom de deuren van de Zwinstreek staan open voor iedereen.

 

De Zwinstreek heeft een bijzonder karakter. Niet alleen door het grensoverschrijdende gebied, maar ook door de kenmerkende verwevenheid van natuur, historie, cultuur en erfgoed die de streek kenmerkt. Een van de bekendste parels van de streek is het Zwin. Dit is de plek waar de zee het land ontmoet en waar natuur- en historieliefhebbers hun ogen uit kunnen kijken.

Op 23 september vindt hier dan ook het startschot voor Week van de Zwinstreek plaats.

 


Uitgelicht


Zoeken