Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / September / 150-Jarig bestaan Rode Kruis Nederland

150-Jarig bestaan Rode Kruis Nederland

Burgemeester Peter Cammaert zette in het kader van het 150-jarig bestaan van Rode Kruis Nederland op dinsdag 12 september de vrijwilligers van Rode Kruis (Midden- en) West Zeeuws-Vlaanderen in het zonnetje in het Rode Kruisgebouw in Oostburg.

Het Nederlandse Rode Kruis heeft door het hele land 25 districten die samenwerken aan het verwezenlijken van de nationale missie en visie. Deze districten zijn onderverdeeld in maar liefst 254 afdelingen, waarvan acht afdelingen vallen onder het district Zeeland, waaronder Midden- en West Zeeuws-Vlaanderen. Deze laatste telt 130 betrokken vrijwilligers, waarvan 41 mensen woonachtig zijn in de gemeente Sluis.

Enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers zijn essentieel voor het bieden van hulp bij allerlei activiteiten, o.a. bij het opzetten van EHBO-posten, het verlenen van eerste hulp op evenementen, het organiseren van sociale activiteiten in de regio, verzorgen van EHBO-cursussen en deelname aan de Rode Kruis Week.