Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / Oktober / Waardering voor mantelzorgers tijdens Dag van de Mantelzorg

Waardering voor mantelzorgers tijdens Dag van de Mantelzorg

Op vrijdag 10 november a.s. is het de Dag van de Mantelzorg. Tijdens deze dag is er aandacht voor mantelzorgers. Dit zijn mensen die dagelijks de zorg op zich nemen voor een naaste, zoals een familielid of vriend(in). Ook de gemeente Sluis zet deze dag mantelzorgers in het zonnetje. Op deze manier willen wij hen bedanken voor hun onmisbare inzet.

Aanmelden

Op 10 november ontvangen mantelzorgers, die zich hiervoor aanmelden, een leuke attentie en een informatiepakket. Mantelzorgers die 6 uur of meer per week, voor de minimale duur van 3 maanden, voor iemand zorgen komen hiervoor in aanmerking. Bent of kent u een mantelzorger? Dan kunt u zichzelf, of een ander, tot en met vrijdag 27 oktober a.s. aanmelden bij Portos Sluis via sociaal makelaar Jessica van As (Nieuwstraat 2 in Oostburg, jvanas@gemeentesluis.nl, tel. 140117).

Let op: mantelzorgers moeten hiervoor ieder jaar opnieuw worden aangemeld (ook degenen die vorig jaar een attentie ontvingen).

Porthos Sluis

Porthos Sluis is de gemeentelijke balie voor ondersteuning en begeleiding voor alle inwoners van de gemeente Sluis. Ook mantelzorgers kunnen hier terecht met hun vragen. Porthos Sluis organiseert regelmatig gespreksmiddagen en bijeenkomsten, speciaal voor mantelzorgers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met sociaal makelaar Jessica van As.