Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / Mei / Spectaculaire opening brug tijdens openingsweekend jachthaven Cadzand-Bad

Spectaculaire opening brug tijdens openingsweekend jachthaven Cadzand-Bad

Terwijl het publiek rond de jachthaven en bij de brug stond, kwam uit het water een stuntman omhoog. Hij overhandigde een koffer met een knop aan wethouder Peter Ploegaert (portefeuillehouder project Cadzand-Bad). Met een druk op de knop startte de wethouder een spectaculaire show op het water. Daarmee opende hij officieel de brug over de jachthaven in Cadzand-Bad.

Dit gebeurde tijdens het openingsweekend van de Jachthaven Cadzand en was de officiële afronding van het project CADZAND-Maritiem. De afgelopen jaren hebben waterschap Scheldestromen, Yacht@Cadzand en de gemeente hieraan gezamenlijk gewerkt. De gemeente is o.a. verantwoordelijk voor de inrichting van de openbare ruimte.

Waterschap Scheldestromen, gemeente Sluis en Yacht@Cadzand-Bad B.V. werkten samen onder de naam CADZAND-Maritiem om de kustversterking, de aanleg van de jachthaven en de ontwikkeling van de openbare ruimte te realiseren. Met dit project heeft de badplaats een flinke opwaardering gekregen, die past bij het ontwikkelingsplan Natuurlijk Stijlvol. De kust bij Cadzand-Bad is nu in staat een super-storm te weerstaan. En er ligt een jachthaven met ruim 125 ligplaatsen en een modern havengebouw tussen de twee strekdammen. De openbare ruimte langs de kust is verbeterd, zodat Cadzand-Bad zich ontwikkelt tot een stijlvolle, internationale badplaats met een natuurlijk karakter.