Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / Mei / Lintjesregen 2017

Lintjesregen 2017

Burgemeester Peter Cammaert reikte, namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, tijdens Lintjesregen op 26 april zeven Koninklijke onderscheidingen uit.

Hij verraste de gedecoreerden op locatie. Allen zijn Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De eerste twee lintjes werden uitgereikt aan het echtpaar Steijaert uit Zuidzande. Marijke Steijaert - de Kramer heeft een lintje gekregen voor haar inzet als vrijwilliger in onder andere de dorpraad Zuidzande, Bridge Sociëteit Oostburg, als organisator van activiteiten “Meer Bewegen voor Ouderen” en als bestuurslid ouderensociëteit Zuidzande. Jacques Steijaert kreeg zijn lintje opgespeld omdat hij als vrijwilliger actief was als bestuurslid van Horeca Nederland en thans als medeorganisator bij de dorpsraad van Zuidzande en Bridge Sociëteit Oostburg.

In Aardenburg heeft Arjo Arendse een lintje ontvangen voor zijn inzet in onder andere de schaakvereniging Landau Axel als schaakleraar en jeugdleider en als Scriba, actief vrijwilliger en lid van de  beroepingscommissie PKN, gemeenten Aardenburg en Sint Kruis.

Bea Keijmel - Jansen uit Breskens is onderscheiden voor haar inzet als initiatiefnemer en voorzitter van de avondvierdaagse Breskens, bestuurslid, voorzitter en vrijwilliger bij de ouderensoos VVH Breskens, verkeersregelaar bij evenementen, vicevoorzitter bij de dorpsraad Breskens, mantelzorger en als commissielid reünistenvereniging Zwin College Oostburg.

Henny Mulder uit Groede heeft een lintje opgespeld gekregen vanwege zijn werk als actieve vrijwilliger en coördinator bij het Rode Kruis (afdeling Midden en West Zeeuws-Vlaanderen). Zijn portefeuilles zijn: evenementenhulpverlening, logistiek, sociale hulp, noodhulp en district Zeeland.

Emmy Versluijs heeft een lintje gekregen omdat zij zich sinds 1980 belangeloos inzet voor de opvang van katten. In 1992 heeft zij Stichting Zwerfkat West Zeeuws-Vlaanderen opgericht. In de loop der jaren heeft zij 3500 katten opgevangen en behandeld.

Het zevende lintje is uitgereikt aan Froukje de Vries - Warnar uit Oostburg. Zo was ze vrijwilliger bij ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen, administratief medewerker bij peuterspaalzaal West Zeeuws-Vlaanderen en collectant bij het MS-fonds. Momenteel is ze actief als vrijwilliger bij de atletiekvereniging de Wielingen uit Oostburg, Stichting Gidsenteam Zeeuws-Vlaanderen, medeoprichter en coördinator van leesavonden, verkeersregelaar en coördinator bij het Reumafonds.

Allen gefeliciteerd met jullie welverdiende Koninklijke onderscheiding.