Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / Mei / De Burger Aan Zet!

De Burger Aan Zet!

Interactieve bijeenkomst op donderdag 8 juni 2017 van 19.30- 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur, in het Zwin College te Oostburg.

Energiecoöperatie groot succes. Bewoners nemen zwembad en sportvelden in eigen beheer. IJzendijke wil graag dorpshuis. Cadzand kijkt uit naar toekomstvisie op kernen. Leerlingenvervoer zelf geregeld!
Willekeurige voorbeelden van onderwerpen uit de 17 verschillende kernen binnen de gemeente Sluis, waarbij stads- en dorpsraden, burgerinitiatieven en burgerparticipatie een belangrijke rol spelen.

Burgerparticipatie en burgerinitiatief.

Bestuurders, politiek en de media spreken regelmatig over het belang van burgerparticipatie en burgerinitiatief. In sommige wetten wordt burgerparticipatie verplicht gesteld. Begrippen waar veel achter schuil gaat, maar waarvan niet altijd duidelijk is wat deze nu precies betekenen. Wat kan en mag wettelijk, wat is de rol en taak van de gemeente, welke rechten en plichten zijn er voor de burgers ?

Om u hierover te informeren en te betrekken, organiseren de stads- en dorpsraden samen met de Raad voor Maatschappelijke en Demografische Ontwikkeling (RMDO) op donderdag 8 juni uur deze interactieve bijeenkomst waarvoor alle inwoners en maatschappelijke organisaties worden uitgenodigd.

Inleider en leiding van de bijeenkomst.

Eddy de Seranno, samenwerkingsdeskundige, neemt u mee in de wereld van ‘participatiesamenleving’, ‘co-creatie’, ‘zelforganisatie’ en ‘burgertop’. Ook krijgt u concrete tips en handvatten om met burgerinitiatief en -participatie aan de slag te kunnen gaan. De Burger aan zet met als doel dat inwoners en gemeente krachten bundelen!

Meer info

Kijk op www.rmo-sluis.nl of mail naar de RMDO: secretariaat@rmo-sluis.nl Ook kunt u de stads- of dorpsraad in uw kern benaderen.