Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / Maart / Verkiezingen Tweede Kamer op 15 maart 2017

Verkiezingen Tweede Kamer op 15 maart 2017

De stempassen zijn vorige week in de brievenbussen gevallen. Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Van 7.30 uur ’s morgens tot 21.00 uur ’s avonds kunt u stemmen. De kandidatenlijsten voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal worden uiterlijk 10 maart huis-aan-huis bezorgd. Hierop staan ook de 17 stembureaus in de gemeente Sluis vermeld.

Stempas meenemen

Om overal in Sluis te kunnen stemmen heeft u inmiddels uw stempas ontvangen. Deze toont aan dat u gerechtigd bent om uw stem uit te brengen. Zonder deze pas kunt u niet stemmen.

Mocht u de pas onverhoopt kwijtraken dan kunt u tot uiterlijk 14 maart tot 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen bij het cluster Burgerzaken. Neem bij het stemmen naast uw stempas ook een identiteitsbewijs mee (bijvoorbeeld een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). De voorzitter van het stembureau kan hiernaar vragen.

Stemmen bij volmacht: iemand anders gaat voor u stemmen

Als u op de dag van de stemming niet in de gelegenheid bent zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u iemand anders een volmacht geven. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Op de achterzijde van uw stempas kunt u de naam invullen van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. Dit kan iedereen zijn die in de gemeente Sluis woont en ook een stempas heeft ontvangen. Van belang is wel dat de gemachtigde niet meer dan twee machtigingen heeft aangenomen en de volmachtstem gelijktijdig met de eigen stem uitbrengt. Het geven van de machtiging kan tot en met de dag van de stemming zelf.

Kiezerspas: u wilt gaan stemmen in een andere gemeente in Nederland

Als u op de dag van de stemming in een andere gemeente in Nederland wilt stemmen, moet u een kiezerspas hebben. Deze pas kunt u krijgen door met uw stempas naar het gemeentehuis te komen. Daar wordt dan uw stempas omgezet in een kiezerspas. Met deze kiezerspas kunt u gaan stemmen in een andere gemeente in Nederland. Het aanvragen van een kiezerspas kan tot uiterlijk 14 maart tot 12.00 uur.

Meer informatie over de verkiezingen vindt u hier. U kunt ook contact opnemen door te bellen (140117), te e-mailen (burgerzaken@gemeentesluis.nl) of door langs te komen in het KCC in Oostburg (Nieuwstraat 22).