Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / Maart / Uitreiking drie Koninklijke onderscheidingen in IJzendijke

Uitreiking drie Koninklijke onderscheidingen in IJzendijke

Locoburgemeester Peter Ploegaert reikte op zaterdag 25 maart 2017, namens Zijne Majesteit, Koning Willem Alexander drie Koninklijke onderscheidingen (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan mevrouw E.H. de Schipper - Buysse, mevrouw G.A.M. Ekkebus - Van Buijten en de heer J. Ekkebus ter gelegenheid van hun jarenlange maatschappelijke verdienstelijkheden voor Krulbolclub Molenzicht IJzendijke tijdens de derde NKF-bolling (Nederlandse Krulbol Federatie).

Mevrouw Eliane de Schipper - Buysse is sinds de oprichting van Krulbolclub Molenzicht IJzendijke in 1982 tot heden bestuurslid en een actieve vrijwilliger. Van 1990 tot 2011 stond zij bijna dagelijks achter de bar in het clubgebouw. Ook deed zij de nodige boodschappen voor de bollingen en is zij het gezicht achter de inschrijftafel van de bolbaan.

 

Mevrouw Truus Ekkebus - van Buijten is voor Krulbolclub Molenzicht IJzendijke sinds 1983 tot heden de rots in de branding. Voor de krulbolclub verzorgt zij de bardiensten en de schoonmaak van de bolbanen en het clubgebouw. Ook bij het jaarlijkse driedaagse Mauritstoernooi is zij iedere dag aanwezig voor het verrichten van hand- en spandiensten.

 

De heer Sjaak Ekkebus was van 1980 tot 2003 bestuurslid en in de periode 1983 tot 1986 penningmeester van thans Krulbolclub Molenzicht IJzendijke. In 1982 was hij een van de initiatiefnemers van een nieuwe bolbaan nabij de molen in IJzendijke. In eerste instantie werden twee buitenbanen aangelegd, gevolgd door de bouw van twee overdekte banen waar ook ’s winters op gespeeld kon worden. De vereniging groeide uit van minder dan twintig naar meer dan honderd leden, en heeft nu drie binnenbanen en acht buitenbanen. Ter voorbereiding op en tijdens het driedaagse Mauritstoernooi is de heer Ekkebus altijd aanwezig voor allerlei hand- en spandiensten.


Uitgelicht


Zoeken