Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / Maart / Overlast populieren bij fietspad Breskens - Schoondijke verdwijnt

Overlast populieren bij fietspad Breskens - Schoondijke verdwijnt

In de eerste helft van maart rooit de Provincie Zeeland veertig populieren langs de Rijksweg (N676) tussen Breskens en Schoondijke. In de omgeving van de Kruisdijk staan de bomen erg dicht op het fietspad en brengen de wortels schade toe aan het asfalt. Dat zorgt voor overlast bij fietsers.

De bomen zorgden enkele jaren terug ook al voor problemen. In 2013 werd het fietspad daarom opnieuw geasfalteerd, maar dit bleek geen duurzame oplossing; de boomwortels blijven zich een weg naar boven banen. Een nieuwe laag asfalt heeft alleen nut als de bomen gerooid worden. Ter compensatie plant de Provincie veertig nieuwe bomen terug in de omgeving van de Kruisdijk. Deze komen op grotere afstand van het fietspad te staan.

De werkzaamheden vinden plaats buiten het broedseizoen en de populieren worden vervangen door nieuwe, gezonde exemplaren. Het rooien zelf brengt wat geluidsoverlast met zich mee, verder is er weinig hinder voorzien. Tijdens het rooien worden fietsers omgeleid via de parallelweg.

Europese projecten