Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / Maart / Internationale Zwinstedenloop Sluis

Internationale Zwinstedenloop Sluis

Op zondag 19 maart 2017 vindt in Sluis de 24ste editie van de Internationale Zwinstedenloop plaats. Een evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste in de streek. Meer informatie zoals het programma en informatie over inschrijving is te vinden op www.zwinstedenloop.nl.

Zoals de naam al zegt, loopt de Zwinstedenloop langs een aantal plaatsen die in vroegere tijden een belangrijke rol speelden in de historie van de Zwinstreek. Rond 1400 kenden de Zwinsteden Sluis, Damme en vooral Brugge de grootste bloei. Allerlei goederen werden via de zeearm 't Zwin naar de Zwinsteden vervoerd en daar verhandeld. Tegenwoordig is van de zeearm 't Zwin alleen nog het unieke, grensoverschrijdende natuurreservaat tussen Knokke en Cadzand over. De Zwinstedenloop vertrekt ook dit jaar weer op de Groote Markt vlak voor het historische Belfort.

 

De organisatie is in volle gang en inmiddels hebben zich heel wat sponsors én deelnemers aangemeld. Zonder de steun vanuit de middenstand van Sluis en omgeving zou het evenement op dergelijke schaal niet kunnen plaatsvinden. Sinds de eerste editie is het evenement stelselmatig gegroeid. Naast het Koningsnummer (halve marathon) kan men deelnemen aan een de Rivers Kids Run maar ook vijf of tien kilometer afleggen.

 

Programma Internationale Zwinstedenloop op 19 maart:

Inschrijven in de Sporthal van De Keure. De start is vanaf de Groote Markt. Let op, inschrijving sluit een half uur voor aanvang van de te lopen afstand.

 

Tijd

Activiteit

10.00 - 12.30 uur

Daginschrijven in de Keure (tevens kleedruimte)
Voorinschrijvers krijgen borstnummer opgestuurd

11.30 uur

Start Kids Run (1.34 km) - 6 t/m 12 jaar

12.00 uur

Start Vijf van Sluis (4.7 km)

12.45 uur

Start Tien van Sluis (9,6 km)

13.00 uur

Start Halve Marathon (21 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Uitgelicht


Zoeken