Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / Juni / Heel West Zeeuws-Vlaanderen bakt: het beste recept voor welzijn en zorg, proef en praat mee!

We willen langer zelfstandig blijven wonen, in een omgeving waarin we ons thuis voelen. Ook als we ouder worden of een beperking hebben. Maar we wíllen dit niet alleen, het móet ook. In de toekomst zijn er meer senioren, en dus meer mensen die zorg nodig hebben. Daardoor wordt zorg mogelijk onbetaalbaar. De nadruk ligt daarom steeds meer op wat mensen en hun omgeving zelf kunnen en willen. De participatiesamenleving waarbij je voor elkaar zorgt, wordt steeds belangrijker.

Wat heeft ú nodig?
Dat klinkt allemaal logisch, maar hoe zorgen we daar dan voor? Wat heeft ú nodig om prettig en zelfstandig te blijven wonen en leven in uw buurt? Zijn dat voorzieningen in uw woning? Een dorpshuis in de buurt waar u mensen kunt ontmoeten? Zorg dichtbij? Een familielid of vriend die af en toe voor u klaar staat?

Met u in gesprek

Daarover gaat de Zeeuwse Huiskamer graag met inwoners van de gemeente Sluis in gesprek. De eerste bijeenkomsten vinden plaats op:

- Maandag 10 juli 19.00-21.00 uur: voor inwoners uit Sluis, Cadzand en Retranchement

Locatie: Mfc De Keure in Sluis. Klik hier voor de uitnodiging.

- Woensdag 12 juli 19.00-21.00 uur: voor inwoners in Breskens, Nieuwvliet, Schoondijke en Groede

Locatie: Mfc De Korre in Breskens. Klik hier voor de uitnodiging.

Meer informatie over de bijeenkomsten en aanmelden leest u in de uitnodigingen. Ook staat hierin wat we van uw deelname verwachten. De bijeenkomsten heten immers niet voor niets ‘Heel West Zeeuws-Vlaanderen bakt’!

Bijeenkomsten voor de overige kernen volgen op 4, 11 en 12 september. De uitnodigingen hiervoor worden in de loop van augustus op de website geplaatst.

Visie Toekomstige Zorg

De resultaten van alle bijeenkomsten deelt de Zeeuwse Huiskamer met Zorgsaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen, Warmande, Nucleus en de gemeente Sluis, die met elkaar een visie ‘Toekomstige Zorg West Zeeuws-Vlaanderen’ ontwikkelen. Deze visie wordt vertaald naar beleid en acties zodat nu, straks en in de toekomst inwoners van de gemeente Sluis kunnen rekenen op het juiste zorg- en welzijnsaanbod.