Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / Juli / Sluis op de kaart

Sluis op de kaart

Van 15 juli tot en met 15 september is in de raadskelder van het Belfort de tentoonstelling Sluis op de kaart te zien. De kaarttentoonstelling geeft een overzicht van de zeer rijke cartografie van Sluis van de zestiende eeuw tot heden.

In deze expositie staan diverse kaarttypen centraal. Daarnaast wordt audiovisuele informatie over Sluise kaarten gegeven en zijn diverse landmeterinstrumenten te zien.

 

Kaarten vormen een belangrijke bron voor onze kennis over het verleden. De in de raadskelder te bezichtigen kaarten geven een beeld van de vele stedenbouwkundige veranderingen die Sluis in de loop van meer dan vijf eeuwen heeft ondergaan. Ze zijn echter ook prachtig om te zien. Ze prikkelen dus niet alleen onze nieuwsgierigheid en nodigen uit tot dwalen, verkennen en ontdekken, maar we kunnen er ook volop van genieten. Deze zomer dus, in het Belfort te Sluis! Bij de tentoonstelling verschijnt het zeer leesbare en prachtig geïllustreerde boek Schatten van kaarten.

 

De tentoonstelling maakt deel uit van het tentoonstellingenproject Schatten van kaarten van het archeologisch museum Aardenburg, het Bezoekerscentrum Damme en de Zwinstreek, Museum Het Bolwerk IJzendijke en het Belfort Sluis.

 

Speciale kaartactiviteiten

Voor scholen is een lespakket met workshop rond kaarten beschikbaar, getiteld Nieuwe Werelden.

Kinderen kunnen meedoen aan een leuk kaartzoekspel.

 

Duur en openingstijden

15 juli tot en met 15 september 2017

maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur

zondag van 13.00 tot 16.30 uur

 

Belfort Sluis

Groote Markt 1

4524 CD Sluis

tel. +31(0)117 712 604 / 0117 - 457 134

www.belfortsluis.nl


Uitgelicht


Zoeken