Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / Juli / Hoe veilig is onze gemeente? Veiligheidsmonitor 2017 gaat van start

Hoe veilig is onze gemeente? Veiligheidsmonitor 2017 gaat van start

Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan 200 inwoners van de gemeente Sluis.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. Het onderzoek in de gemeente Sluis begint omstreeks 14 augustus; de resultaten worden in maart 2018 verwacht.

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit tweejaarlijks terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door I&O Research. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners die benaderd worden meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente. Meer informatie: www.veiligheidsmonitor.nl