Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / Augustus / Opruimwerkzaamheden verontreiniging De Vaart Oostburg voltooid

Opruimwerkzaamheden verontreiniging De Vaart Oostburg voltooid

Het water van De Vaart in Oostburg raakte dinsdag vervuild met een olieachtige substantie als gevolg van een lozing. Het gebied waar dit zich voordeed was tussen de Neringstraat en de Langestraat. Sinds de melding nam het waterschap in samenwerking met de gemeente Sluis maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen. Vervolgens werd begonnen met het opruimen van de verontreiniging. Deze werkzaamheden zijn nu afgerond.

Het opruimen bestond voornamelijk uit het wegmaaien van waterplanten, waar de vervuiling zich ophoopte. De waterplanten zijn vervolgens afgevoerd. Door de gemeente zijn een aantal straatkolken en het hemelwaterriool van het naburige industrieterrein Stampershoek schoongemaakt. Het water is nu schoon en kan goed doorstromen.

 

Om verspreiding van de verontreiniging te voorkomen werden er eerst zgn. ‘oliebooms’ in het water gelegd zodat De Vaart werd opgesplitst in verschillende compartimenten. Het waterschap zal in samenwerking met de gemeente de komende tijd de situatie blijven volgen. Dit in verband met eventuele vrijkomende restvervuiling. De aanwezige oliebooms worden daarom preventief gehandhaafd. De verwachting is dat deze de volgende week kunnen worden verwijderd. Stankoverlast is niet meer aanwezig. Indien nodig zullen aanvullende maatregelen worden genomen.

 


Uitgelicht


Zoeken