Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / April / Bijeenkomst sport- en cultuuraanbieders over Jeugdsport- en Cultuurfonds op 8 mei

Door te sporten of creatief bezig te zijn ontwikkelt een kind zich beter en vermindert de kans op sociale uitsluiting. Om zoveel mogelijk kinderen deze kans te geven, is de gemeente Sluis sinds 1 januari 2017 toegetreden tot het Jeugdsport- en Cultuurfonds.

Vanuit deze fondsen worden kinderen geholpen die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sport- of cultuurvereniging of -instelling. Met behulp van onder andere een gemeentelijke bijdrage uit de armoedebestrijding, donaties en sponsorgelden kunnen deze fondsen de contributie voor deze doelgroep rechtstreeks aan de betreffende vereniging of instelling betalen.

Aanvragen voor de contributie worden gedaan door onafhankelijke intermediairs. Dit zijn professionals die betrokken zijn bij de opvoeding en verzorging van het kind. Omdat intermediairs en het Jeugdsport- en Cultuurfonds sport- en cultuuraanbieders zullen gaan benaderen, organiseert de gemeente samen met de fondsen een informatie- en kennismakingsbijeenkomst voor deze aanbieders. Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 8 mei a.s. om 19.30 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Oostburg. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan aan via Willy Schram, WSchram@gemeentesluis.nl.