Mei

• Uitnodiging kernbezoek Schoondijke
    04 mei 2015
    De gemeente Sluis wil graag goed geïnformeerd blijven over de ontwikkelingen in de verschillende kernen. Daarom brengt het college van Burgemeester en Wethouders op woensdag 20 mei een kernbezoek aan Schoondijke.
  • Nationale Molendagen zaterdag 9 mei en zondag 10 mei
    04 mei 2015
    Op 9 en 10 mei aanstaande is het Nationale Molenweekend. Gedurende deze dagen zijn de meeste molens in het land open voor bezoek en organiseren vele molenaars ook extra activiteiten.
  • Sluiting wegens feestdag
  • Tijdelijke afsluiting Bastingweg Cadzand-Bad
    13 mei 2015
    Vanaf maandag 18 mei tot en met vrijdag 29 mei 2015, of zoveel korter als mogelijk is, of zoveel langer als noodzakelijk blijkt te zijn, wordt er onderhoud uitgevoerd aan de Bastingsweg in Cadzand-Bad. Het betreft het gedeelte tussen de Scheldestraat en de Lange Strinkweg.
  • Uitnodiging kernbezoek Schoondijke
    13 mei 2015
    De gemeente Sluis wil graag goed geïnformeerd blijven over de ontwikkelingen in de verschillende kernen. Daarom brengt het college van Burgemeester en Wethouders op woensdag 20 mei 2015 een kernbezoek aan Schoondijke.
  • Vervallen vergadering Raad voor Maatschappelijke en Demografische Ontwikkeling
    13 mei 2015
    De openbare vergadering van de Raad voor de Maatschappelijke en Demografische Ontwikkeling van vrijdag 15 mei 2015 komt te vervallen.
    De eerstvolgende openbare vergadering is gepland op vrijdag 21 augustus 2015.
  • Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen
    13 mei 2015
    Burgemeester Annemiek Jetten reikte op vrijdag 8 mei 2015, namens Zijne Majesteit Koning Willem Alexander, drie Koninklijke onderscheidingen (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit, aan mevrouw E.E.J.S. (Elvira) Beirnaert - Faes, de heer T.J.A.J. (Theo) Vermue en de heer J.J.M. (Johan) van de Plasse, dit ter gelegenheid van hun jarenlange maatschappelijke verdienstelijkheden voor onder andere de R.K. Strandkerk in Cadzand.
  • Haikuwedstrijd en haikuworkshops in het Belfort te Sluis
    13 mei 2015
    In september, oktober en november 2015 vindt in de raadskelder van het Belfort te Sluis onder de titel 'Zin in het Zwin' een informatie-, foto- en haikutentoonstelling plaats over het Zwin. Naar aanleiding van deze tentoonstelling wordt een haikuwedstrijd rond hetzelfde thema georganiseerd. Iedereen kan meedoen en er is een aantal mooie prijzen te winnen. Om de techniek van het haiku's schrijven te leren of op te frissen worden op 3 en 17 juni aanstaande in het Belfort te Sluis twee workshops georganiseerd.
  • Sluise stranden opnieuw zes blauwe vlaggen
    13 mei 2015
    Donderdag 30 april jl., heeft de gemeente Sluis tijdens de jaarlijkse uitreiking te horen gekregen dat zij opnieuw zes Blauwe Vlaggen mag hijsen op de West Zeeuws-Vlaamse stranden. Dit is maar liefst voor het elfde jaar op rij! Het lijkt misschien vanzelfsprekend te worden maar niets is minder waar. Zonder de voortdurende inzet van de strandpaviljoens, het Serviceteam, strandexploitatie Piet Michielsen en de gemeente, zou het niet lukken om de kwaliteit van de stranden zo hoog te houden. Wat zijn we er trots op dat ook dit jaar de Blauwe Vlaggen hoog en fier mogen wapperen op al 'onze' stranden.
  • Koninklijk bezoek op 19 mei
    13 mei 2015
    Op 19 mei a.s. brengen Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima een streekbezoek aan Zeeuws-Vlaanderen. We verwachten het koninklijk paar rond 11.30 uur bij strandpaviljoen 't Halve Maentje in Breskens. U bent welkom om te komen kijken bij de aankomst het vertrek.
  • Verloop ruiming explosieven Cadzand-Bad
    18 mei 2015
    Zojuist is het eerste explosief (250 lbs) geruimd.
  • Openbare vergadering Welstandscommissie
  • Bastaardsatijnrups
    19 mei 2015
    In het Zeeuwse duingebied komt de bastaardsatijnrups voor. Deze rups heeft, net als de eikenprocessierups, irriterende brandharen die soms allergische reacties veroorzaken. Niet alleen bij mensen; ook dieren hebben er last van.
  • Nieuwe aanpak bij vondst dode kat
    19 mei 2015
    Helaas komt het geregeld voor dat medewerkers van Openbare Werken een dode kat vinden langs de weg. We weten dan dat er ergens een eigenaar zit te wachten op het beestje dat niet meer thuis zal komen.
  • Sluiting wegens feestdag
    19 mei 2015
  • Opening archiefbewaarplaats en open huis. U bent van harte welkom op zaterdag 30 mei!
    19 mei 2015
    Bestuurlijke besluiten, statuten, notulen en afspraken. Maar ook kostbaarheden en andere schatten zoals charters, akten en foto's. Dat plus persoonlijk lief en leed van onze (oud) inwoners dat op papier is vastgelegd vormt tezamen het archief van de gemeente Sluis!
  • Koning en Koningin op bezoek in Breskens
    19 mei 2015
    Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren vanmorgen in Breskens. Ze kregen een toelichting over project Waterdunen en voerden een gesprek met inwoners en ondernemers over grensoverschrijdend recreëren. Dit was onderdeel van het streekbezoek aan Zeeuws-Vlaanderen. Er was veel publiek dat zorgde voor een gastvrije ontvangst van het koninklijk paar.
  • Geen vuur maken in de tuin
    27 mei 2015
    Vuurtje stoken in de tuin? Veel mensen vinden het reuze gezellig, maar het mag niet. Afval, zoals bewerkt hout, snoeihout en oud papier, verbranden is zonder meer verboden.
  • Vacature voorzitter Rekenkamercommissie m/v
    27 mei 2015