Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2014 / September / Vooroeverbestortingen in de Westerschelde van start

Vooroeverbestortingen in de Westerschelde van start

Rijkswaterstaat is gestart met de vooroeverbestortingen in de Westerschelde. De werkzaamheden beginnen bij Breskens.

Vooroeverbestortingen

Rijkswaterstaat is al enkele jaren bezig met het bestorten van de vooroevers van de dijken en havendammen in Zeeland. Vooroevers liggen onder water en vormen de basis voor de bovenliggende dijken en havendammen. Langsstromend water zorgt ervoor dat het zand en stenen wegspoelen, waardoor de vooroevers worden uitgehold. Om te voorkomen dat deze uitholling verder richting de achterliggende dijken en havendammen gaat, worden de vooroevers bestort.

 

Wat gaat er gebeuren

Alle werkzaamheden vinden plaats te water, zowel de aanvoer van het materiaal als de bestortingen zelf. Diverse schepen (o.a. binnenvaartschepen, een zijsteenstorter en een kraanschip) van de aannemer voeren het materiaal aan en storten dit onder water. Na voltooiing van de werkzaamheden is het fundament van de dijk voor de komende jaren weer sterk genoeg.

 

Wat betekent dit voor de omgeving

De bestortingen vinden 24 uur per dag, zeven dagen per week plaats. Er kan sprake zijn van geluidsoverlast. Direct omwonenden zijn hierover geïnformeerd.

 

Negatief duikadvies Westerschelde

Om de veiligheid van duikers te waarborgen geldt er een negatief duikadvies voor deze locatie. Dit wordt met borden aangegeven. Dit negatief duikadvies geldt voor de gehele periode waarin gewerkt wordt tot een maand na de afronding van de werkzaamheden.

 

Boardwalk Breskens

Kort na afronding van de werkzaamheden bij Breskens zal de boardwalk weer worden opengesteld voor publiek.


Uitgelicht


Zoeken