18 juli 2012
    De Welstandscommissie van de gemeente Sluis houdt op donderdag 26 juli 2012 een openbare vergadering.
    De Welstandscommissie van de gemeente Sluis houdt op donderdag 12 juli 2012
    een openbare vergadering.
  • Werkzaamheden Klanten Contact Centrum
    24 juli 2012
    Vanaf 6 augustus vinden er gedurende een langere periode werkzaamheden plaats in het Klanten Contact Centrum (KCC).
  • Publieksverkiezing Schoonste Strand van Nederland
    24 juli 2012
    Op de West Zeeuws-Vlaamse stranden wappert de Gouden Wimpel die hoort bij de titel 'Schoonste strand van Nederland 2011-2012'. Al drie keer eerder mocht de gemeente Sluis deze prijs in ontvangst nemen. Afgelopen jaar kreeg Sluis zelfs de hoogste score ooit: een eindresultaat van gemiddeld 5 (op een schaal van 5). Naast de controle door de ANWB-inspecteurs, is er ook een publieksverkiezing. Tot en met 31 augustus kunt u via internet stemmen op het strand dat volgens u de eretitel verdient.
  • Stichting Dorpsbus Waterlandkerkje zoekt vrijwilligers
    18 juli 2012
    In Waterlandkerkje wordt een nieuwe stichting opgericht: Stichting Dorpsbus Waterlandkerkje. Deze stichting is ontstaan vanuit het feit dat de basisschool in Waterlandkerkje gaat sluiten en gaat fuseren met de basisschool in IJzendijke. De kinderen uit Waterlandkerkje zullen dus veelal in IJzendijke naar school gaan vanaf komend schooljaar.
  • Snoei uw taxushaag en vergroot de hoop!
    18 juli 2012
    De gemeente Sluis neemt ook dit jaar in samenwerking met de Zeeuwse ReinigingsDienst deel aan de actie 'Vergroot de hoop' door op de Milieustraat in Oostburg taxussnoeisel in te zamelen ten voordele van kankerbestrijding.
  • Drugsgebruik tijdens uitgaan
    18 juli 2012
    Bij het uitgaan gebruiken jongeren meer drugs dan op andere plaatsen. Hoewel het niet cijfermatig is onderbouwd, is de veronderstelling dat ook in West Zeeuws-Vlaanderen jongeren met regelmaat drugs gebruiken als zij uitgaan.
  • Samenwerkingsovereenkomst ontwikkeling De Branding en het Strandhotel
    11 juli 2012
    Op dinsdag 3 juli ondertekenden wnd. burgemeester Jacques Suurmond en directeur-generaal Philippe Muylle van Compagnie Het Zoute een samenwerkingsovereenkomst voor de (her)ontwikkeling van café restaurant De Branding en het Strandhotel in Cadzand-Bad.
  • Drugsgebruik tijdens uitgaan
  • Gezocht stembureauleden en tellers gemeente Sluis
    11 juli 2012
    Op woensdag 12 september 2012 worden de verkiezingen voor de Tweede Kamer gehouden. Ook deze keer wordt er weer met papier en 'het rode potlood' gestemd.
  • Leges voor permanente verblijfsvergunning verlaagd
    06 juli 2012
    De leges voor een permanente verblijfsvergunning wordt verlaagd van € 401,- naar €130,-. Dat heeft minister Leers (Immigratie, Integratie en Asiel) besloten. Deze vergunning is vooral bedoeld voor vreemdelingen die al langere tijd in Nederland verblijven en de status van langdurig ingezeten derdelander willen aanvragen. De vergunning kan worden aangevraagd bij de IND (Immigratie en Naturalisatiedienst).
  • Afvalstoffenplan “Samen houden wij afval gescheiden”
    04 juli 2012
    Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat de Commissie Ruimte/Algemeen Bestuur in zijn vergadering van 13 juni 2012 het Afvalstoffenplan “Samen houden wij afval gescheiden” heeft vrijgegeven voor inspraak.
  • Aanvraagmiddag legitimatiebewijzen senioren 70+ op locatie
    04 juli 2012
    Een paar keer per jaar gaan medewerkers van de gemeente Sluis naar de woonzorgcentra. Daar kunnen inwoners van 70 jaar en ouder ter plekke hun legitimatiebewijs laten vervangen.
  • Bibliotheek Breskens verhuist
    04 juli 2012
    De bibliotheek in Breskens gaat deze zomer verhuizen. Donderdag 5 juli 2012 is de laatste openingsdag van de huidige vestiging, Ghistelkerke 1.
  • Verzuip je kennis niet!
    04 juli 2012
    Als er iets te vieren valt, zoals een geslaagd examen, kunnen jongeren de neiging hebben eens lekker los te gaan. Misschien ook degenen die anders niet of maar heel weinig drinken.
  • Aandacht voor Aantrekkelijk Oostburg
    04 juli 2012
    Donderdag 5 juli 2012 is er hoog bezoek in Oostburg! George van Heukelom, gedeputeerde van de Provincie Zeeland, en Inge Vossenaar, directeur Wijken bij het directoraat-generaal Wonen, Wijken en Integratie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, brengen dan een werkbezoek aan Oostburg.
    De Welstandscommissie van de gemeente Sluis houdt op donderdag 12 juli 2012
    een openbare vergadering.
  • Onderhoud telefooncentrale 140117 op 5 juli
    03 juli 2012
    Sinds 1 januari is de gemeente Sluis bereikbaar via het makkelijk te onthouden telefoonnummer 140117. Op donderdag 5 juli a.s. vindt technisch onderhoud aan de telefooncentrale plaats.

Europese projecten