Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2012 / Februari / IJs op Damse Vaart betreden blijft gevaarlijk!

IJs op Damse Vaart betreden blijft gevaarlijk!

Het verbod om het ijs op de Damse Vaart te betreden blijft zaterdag van kracht. Dat is beslist door de burgemeesters van Damme, Knokke-Heist, Sluis en Brugge.

De ijsdikte varieert tussen 6 en 13 centimeter. Teveel wakken of zwakke plekken noodzaken de burgemeesters om uit veiligheidsredenen de vaart niet vrij te geven.

Stenen en takken

In deze fase van ijsvorming is het bijzonder belangrijk dat geen takken en stenen op  het ijs worden geworpen. Ze vertragen de ijsvorming waardoor het langer zal duren tot het ijs toegankelijk wordt. In een latere fase kunnen ze ook het schaatsplezier bederven.

Politie

De politie blijft intussen patrouilleren langs de Damse Vaart om waaghalzen van het ijs te halen. De rode vlaggen die op het schaatsverbod wijzen, blijven wapperen.

Informatie:

Informatie over schaatsen op de Damse Vaart is te lezen op de websites van Toerisme Damme (http://www.toerismedamme.be/), Stad Brugge (http://www.brugge.be/) en ijsclub ’t Zwin (http://www.ijsclubtzwin.nl/). Via twitter is de ijsvorming op de Damse Vaart te volgen via #DamseVaart.Uitgelicht


Zoeken