Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Februari

 • Gemeente Sluis biedt internetfaciliteit aan
  14 februari 2012
  Wat te doen als u (tijdelijk) geen computer tot uw beschikking heeft en toch overheidsinformatie wilt opvragen of een gemeentelijk product of dienst wenst aan te vragen? U bent van harte welkom in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg! De gemeente Sluis heeft een computer voor u klaargezet. U kunt plaatsnemen aan tafel en uw zaken regelen.
 • Openbare vergadering Welstandscommissie
  29 februari 2012
  De Welstandscommissie van de gemeente Sluis houdt op donderdag 8 maart 2012
  een openbare vergadering.
 • Uitnodiging opplusdag IJzendijke
  21 februari 2012
  Op vrijdag 9 maart 2012 houdt de gemeente Sluis een Opplusdag in IJzendijke. Tijdens deze dag zal een gemeentelijk team van Openbare Werken kleine karweitjes opknappen in de kern.
 • Openbare vergadering Welstandscommissie
  08 februari 2012
  De Welstandscommissie van de gemeente Sluis houdt op vrijdag 24 februari 2012
  een openbare vergadering.
 • Algemene ledenvergadering dorpsraad Nieuwvliet
  28 februari 2012
  Vrijdag 2 maart 2012 in dorpshuis 'De Heerlijckheijt' om 20.00 uur.
 • Onderzoek naar Grensoverschrijdend Openbaar Vervoer
  29 februari 2012
  In opdracht van Wageningen Universiteit wordt onderzoek gedaan naar Grensoverschrijdend Openbaar Vervoer tussen Nederland en België. Naar aanleiding van gesprekken met grote spelers in dit veld ontstond de vraag naar het in beeld brengen van de motieven van de inwoners van de grensregio om over de landsgrens te reizen.

 • 10 jaar zondagssoos voor senioren in Oostburg
  28 februari 2012
  Het was mevrouw Zonderland, vertegenwoordiger van de 65-plus alleenstaandengroep, die tijdens de vergadering van mei 2001 van de seniorenraad, het overkoepelend orgaan van de ouderensozen in West Zeeuwsch-Vlaanderen, het idee voorlegde aan het bestuur om te onderzoeken of een ontmoetingsactiviteit voor senioren op zondagmiddag in de gemeente Sluis bestaansrecht zou hebben.
 • Vergadering Adviesraad Sociale Zaken Sluis 28 februari 2012
  21 februari 2012
  De Adviesraad Sociale Zaken Sluis vergadert op dinsdag 28 februari 2012 om 14.30 uur in het gemeentelijk Klanten Contact Centrum (KCC), spreekkamer U2, Nieuwstraat 22 te Oostburg.
 • Oproep eigenaar caravan gemeentelijke parkeerplaats Zeeweg Nieuwvliet
  21 februari 2012
  Op de parkeerplaats aan de Zeeweg te Nieuwvliet, ter hoogte van de Sint Bavodijk, is een caravan geplaatst. Ondanks het gemeentelijk verzoek, door middel van een aankondiging op de caravan zelf, is deze caravan nog niet verwijderd.
 • Brandweer evalueert brandpreventieweek 2011
  21 februari 2012
  De brandweerkorpsen in Zeeuws-Vlaanderen hebben de acties die zij vorig jaar naar aanleiding van de brandpreventieweek hebben gehouden geëvalueerd en zijn tevreden met de respons.
 • Pas op voor onbetrouwbare acquisitie
  21 februari 2012
  De gemeentegids die jaarlijks verschijnt, wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties van bedrijven en instellingen.
 • Strooibeleid gemeente Sluis
  21 februari 2012
  In de koude periode van de afgelopen weken is onze strooiploeg op pad geweest om de gladheid binnen de bebouwde kom te bestrijden. Er wordt gestrooid op uitgekiende routes.
 • Oproep: Meld kandidaten aan voor huldiging van ‘bijzondere sportkampioenen’!
  21 februari 2012
  Evenals vorig jaar wil het gemeentebestuur van Sluis aandacht besteden aan bijzondere sportkampioenen die op nationaal of internationaal niveau een kampioenschap hebben behaald.
 • Uitnodiging kernbezoek Sluis
  08 februari 2012
  De gemeente Sluis wil graag goed geïnformeerd blijven over de ontwikkelingen in de verschillende kernen. Daarom brengt het college van Burgemeester en Wethouders op woensdag 22 februari 2012 een kernbezoek aan Sluis.
 • Gladheidbestrijding
  02 februari 2012
  Tijdens de wintermaanden is er kans op gladheid. Om u veilig op weg te helpen verzorgt de gemeente de gladheidbestrijding binnen de bebouwde kom.
 • Pas op voor onbetrouwbare acquisitie
  10 februari 2012
  De gemeentegids die jaarlijks verschijnt, wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties van bedrijven en instellingen. De gemeente is zeer zorgvuldig in de selectie van de acquisitiebureaus waarmee wordt samengewerkt. Voor de gemeentegids werkt de gemeente samen met FMR Producties uit Den Helder. De gemeente heeft signalen gekregen dat er bureaus actief zijn die ondernemers rekeningen sturen, telefonisch advertenties werven en zelfs om geld vragen.
 • De gemeente verleent geen vrijstellingen afvalstoffenheffing meer
  14 februari 2012
  De gemeente is wettelijk verplicht huishoudelijke afvalstoffen en grove huishoudelijke afvalstoffen in te zamelen bij elk perceel binnen het grondgebied van de gemeente, waar dergelijke afvalstoffen geregeld kunnen ontstaan. Die inzamelplicht is opgenomen in de Wet milieubeheer.
 • NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, nu ook in de gemeente Sluis
  14 februari 2012
  Op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart aanstaande organiseert het Oranje Fonds in samenwerking met duizenden verschillende vrijwilligersorganisaties en verenigingen
  NL Doet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van ons land.
 • Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen op de Emigratiebeurs
  14 februari 2012
  Op 11 en 12 februari presenteerde uwnieuwetoekomst, het samenwerkingsverband van gemeenten en bedrijfsleven, Zeeuws-Vlaanderen op de Emigratiebeurs. In de Zeeuws-Vlaamse stand waren ook vertegenwoordigers van de Gentse havenregio en het Meetjesland aanwezig.
 • IJs Damse Vaart gevaarlijk
  13 februari 2012
  Helaas kon het ijs op de Damse Vaart in het weekend niet worden vrijgegeven. Het was nog niet dik genoeg. Inmiddels heeft de dooi ingezet. Het betreden van het ijs is gevaarlijk!
 • IJs op Damse Vaart betreden blijft gevaarlijk!
  09 februari 2012
  Het verbod om het ijs op de Damse Vaart te betreden blijft zaterdag van kracht. Dat is beslist door de burgemeesters van Damme, Knokke-Heist, Sluis en Brugge.
 • Voortgang in samenwerking tussen Zeeuws-Vlaamse gemeenten
  10 februari 2012
  Er zit voortgang in de intensivering van de samenwerking tussen de drie gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen. Zo wordt er binnen de diverse werkgroepen hard gewerkt aan de diverse plannen en zijn er belangrijke tussenstappen en beslismomenten in zicht. Dit bleek tijdens de vergadering van de stuurgroep (bestaande uit de drie Zeeuws-Vlaamse colleges) op dinsdag 31 januari.
 • Strandslaaphuisjes gemeente Sluis
  08 februari 2012
  Op 23 juni 2011 heeft de gemeenteraad van de gemeente Sluis een besluit genomen over de strandnota. Onderdeel van dit beleid voor het strand is de realisatie van een pilot strandslaaphuisjes op 1 locatie voor 10 tot 15 strandslaaphuisjes.
 • Hulp bij aangifte belastingen in gemeentelijk Klanten Contact Centrum
  31 januari 2012
  De campagne ‘Hulp bij aangifte’ (HUBA) gaat van start. Op diverse locaties in het land wordt hulp bij aangifte geboden door de Belastingdienst.
 • Donateurs KICI
  08 februari 2012
  85.271 kilo gedragen kleding werd het afgelopen jaar ingezameld in gemeente Sluis. Stichting KICI geeft het textiel een tweede leven.
 • Jaarvergadering dorpsraad Groede
  08 februari 2012
  De dorpsraad van Groede organiseert op vrijdag 17 februari 2012 om 20.00 uur een jaarvergadering in Eetcafe ’t Overleg, Slijkstraat 9 te Groede.
 • Zaterdag 18 februari: Uulehatse carnavalsoptocht
  08 februari 2012
  Op zaterdag 18 februari trekt voor de 37e keer de carnavalsoptocht door de straten van Uulehat (Aardenburg). Om 14.00 uur zal de prinsenwagen met Prins Dille I de optocht in gang zetten.

Uitgelicht


Zoeken