Direct naar hoofdmenu / zoekveld

April

 • Lintjesregen
  27 april 2012
  Op vrijdag 27 april 2012 heeft wnd. burgemeester Jacques Suurmond, namens Hare Majesteit de Koningin der Nederlanden, aan zeven inwoners een Koninklijke onderscheiding uitgereikt voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving.
 • Hartstikke goed gedaan!
  24 april 2012
  Op vrijdag 20 april 2012 is mevrouw C.F.A. Coppens - Buijze in het gemeentehuis te Oostburg ontvangen door wnd. burgemeester Jacques Suurmond. Aanleiding was dat mevrouw Coppens haar man heeft gereanimeerd en hem, door haar accurate optreden, van de dood heeft gered.
 • Burgernet
  24 april 2012
  Op 24 oktober 2011 is in Zeeland, met financiële steun van provincie Zeeland, Burgernet ingevoerd. Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners uit de gemeente.
 • Genieten van livemuziek terwijl Peter Pan je meeneemt naar ‘Nooitgedachtland’
  24 april 2012
  De allermooiste fantasieklassieker voor kinderen (7+) en volwassenen die niet ouder willen worden, is toch wel de film Peter Pan. Tijdens de Maand van de Vrijheid, van 5 tot en met 23 mei 2012, heeft u de kans om uw (klein)kinderen bijna honderd jaar mee terug te nemen in de filmgeschiedenis en ze eens te verrassen met een heuse zogeheten 'stomme' film.
 • Welke keuze maakt ‘Generatie 1993’? Donor, Ja of Nee
  24 april 2012
  Zo’n 200.000 jongeren die zijn geboren in 1993 ontvangen deze week een brief van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op de deurmat. In deze brief krijgen de jongeren de vraag voorgelegd of ze orgaandonor willen zijn en of ze die keuze vast willen leggen in het Donorregister.
 • Openbare vergadering Welstandscommissie
  17 april 2012
  De Welstandscommissie van de gemeente Sluis houdt op donderdag 19 april 2012
  een openbare vergadering.
 • Gemeente Sluis neemt deel aan de Wecycle Koninginnedag Inzamelactie
  17 april 2012
  Op Koninginnedag zullen veel kinderen weer oude spullen te koop aanbieden op een rommelmarkt. Maar mochten er na afloop toch nog elektrische apparaten niet verkocht zijn, gooi ze dan niet weg, maar lever ze later in op de Milieustraat, Transportweg 17 in Oostburg. Zo zorgen we er samen met Wecycle voor dat deze worden gerecycled.
 • Sluis in beweging! - Nationale Sportweek 2012
  17 april 2012
  Het is bijna zover. In de week van 21 tot en met 28 april is het weer tijd voor de Nationale Sportweek van 2012. Het ideale moment om eens kennis te maken met een sport waar u al wel van gehoord heeft, maar nooit heeft (kunnen) beoefenen.
 • Duurzaam Bouwen – Duurzaam Ondernemen
  17 april 2012
  Duurzaamheid in de bouw is op donderdag 3 mei 2012 het actuele thema van het evenement in het Zwin College in Oostburg. Ondernemers in de bouwsector en andere geïnteresseerden krijgen op verschillende manieren de laatste ontwikkelingen gepresenteerd.
 • Uitnodiging informatiebijeenkomst Aantrekkelijk Oostburg
  17 april 2012
  Sinds vorig jaar werkt de gemeente, samen met andere partijen, aan de versterking van het woon- en ondernemersklimaat in Oostburg in het project Aantrekkelijk Oostburg.
 • Plan voor visserij experience in de Vismijn in Breskens
  16 april 2012
  Op 13 en 14 april jl. zijn de betrokkenen geïnformeerd over een plan om aan de Vismijn een visserij experience toe te voegen die samen met het Visserijmuseum een aantrekkelijke attractie vormt. Gezamenlijk is de intentie uitgesproken om ons in te zetten om het nationaal visserij experience centrum in Breskens te realiseren. Vanuit de visserij worden nieuwe verbindingen gelegd met gastronomie en toerisme om de continuiteit van de visserijsector in Breskens te waarborgen. Het plan sluit aan bij het project Maritiem Erfgoed. De betrokkenen van de visserijsector, het museum en de ondernemers en inwoners in de directe omgeving zijn in dit vroegtijdige stadium geïnformeerd om te voorkomen dat zij overvallen worden door de plannen. Het plan zal nog worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Hieronder kunt u de presentatie die op 13 en 14 april werd gegeven bekijken.
 • BoekStart koffieochtend voor (groot-)ouders en baby’s in de bibliotheek
  11 april 2012
  BoekStart is een landelijk project dat loopt in alle Zeeuws-Vlaamse gemeenten. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. De bibliotheek verstrekt hiervoor speciale koffertjes aan kersverse ouders.
 • Sluiting wegens feestdagen
  11 april 2012
  Het Klanten Contact Centrum (KCC), de gemeentewerkplaatsen en overige dependances zijn gesloten op Koninginnedag en Hemelvaartsdag.
 • Openbare vergadering Welstandscommissie 19 april
  11 april 2012
 • Filmopnames 'Boven Is Het Stil'
  11 april 2012
  Op 12 maart 2012 hebben op de begraafplaats in Waterlandkerkje, met medewerking van enkele inwoners, opnamen plaatsgevonden voor de speelfilm 'Boven Is Het Stil', naar het gelijknamige boek van Gerbrand Bakker.
 • Uitnodiging Themabijeenkomst ‘Eerste Hulp bij Sport Ongevallen’ voor trainers en coaches
  11 april 2012
  De gemeente Sluis nodigt u in samenwerking met SportZeeland uit voor de themabijeenkomst ‘EHBSO’.
 • Jaarvergadering Eede 18 april
  10 april 2012
 • Commissievergaderingen en raadsvergadering in mei verzet
  05 april 2012
  De vergaderingen van de raadscommissies Samenleving/Middelen en Ruimte/Algemeen bestuur en de besluitvormende raadsvergadering in mei zijn verzet. Het nieuwe rooster voor mei ziet er als volgt uit:
  - Commissie Samenleving/Middelen: dinsdag 15 mei
  - Commissie Ruimte/Algemeen bestuur: woensdag 16 mei
  - Besluitvormende raadsvergadering: donderdag 31 mei
 • Vergadering Adviesraad Sociale Zaken vervalt
  04 april 2012
  De vergadering van de Adviesraad Sociale Zaken die gepland stond op 17 april 2012 gaat niet door. Dit in verband met een cursusdag voor de leden van de Adviesraad.
 • Kanjers van leraren gezocht
  04 april 2012
  In het kader van de 'Dag van de Leraar' wordt ook dit jaar weer de verkiezing 'Leraar van het Jaar' georganiseerd. Met deze verkiezing wil organisator 'de Onderwijscoöperatie' aandacht vragen voor het vakmanschap van drie individuele leraren én voor de beroepsgroep als geheel.
 • Informatieavond Cadzand-Bad
  04 april 2012
  De inwoners en ondernemers van Cadzand en overige geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over de laatste ontwikkelingen in Cadzand-Bad op donderdag 12 april 2012 om 19.30 uur
  in de sporthal aan de Noorddijk in Cadzand.
 • Openbare vergadering Welstandscommissie
  04 april 2012
  De Welstandscommissie van de gemeente Sluis houdt op donderdag 5 april 2012
  een openbare vergadering. Deze vergadering vindt om 9.00 uur plaats in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg.
 • Uitnodiging Opplusdag Sint Kruis
  04 april 2012
  Op vrijdag 20 april 2012 organiseert de gemeente Sluis een Opplusdag in Sint Kruis. Tijdens deze dag zal een gemeentelijk team van Openbare Werken kleine karweitjes opknappen in de kern.
 • Zwinstreek is 30 gastheren en -vrouwen rijker
  04 april 2012
  Sinds woensdag 28 maart 2012 is de Zwinstreek 30 gastheren en -vrouwen rijker. Op die dag ontvingen de 19 Belgische en 11 Nederlandse cursisten hun certificaat.
 • Fotopanelen Spuiplein tonen watersport
  04 april 2012
  Op vrijdag 30 maart 2012 onthulde de heer Piet Vroon, bekend en veel gelauwerd zeezeiler uit Breskens, officieel het eerste nieuwe fotopaneel op het Spuiplein in Breskens.
 • Uitreiking Koninklijke onderscheiding voor afscheidnemend internist-oncoloog
  04 april 2012
  Wnd. burgemeester Jacques Suurmond reikte op donderdag 29 maart 2012, namens Hare Majesteit, de Koningin der Nederlanden, een Koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) uit aan de heer Aloysius Georgius Petrus Maria (Loeck) van Reisen tijdens de feestelijkheden ter gelegenheid van zijn afscheid als internist-oncoloog bij ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen.
 • Sluiting wegens feestdagen
  04 april 2012
  Het Klanten Contact Centrum (KCC), de gemeentewerkplaatsen en overige dependances zijn gesloten op
 • Nieuwsbrief Aantrekkelijk Oostburg verspreid
  04 april 2012
  Op 29 maart 2012 is de tweede editie van de digitale nieuwsbrief Aantrekkelijk Oostburg verstuurd aan de abonnees.
 • Informatie rioleringswerkzaamheden Plan West te Aardenburg
  04 april 2012
  In verband met een rioolaansluiting in het kruispunt Eedeweg - Bootstraat zal medio volgende week (9 - 13 april) de Eedeweg gedurende 2 tot 3 dagen worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Door middel van bebording wordt het verkeer omgeleid.
 • Tijdelijke afsluiting Boulevard de Wielingen Cadzand-Bad
  04 april 2012
  Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 april wordt de Boulevard de Wielingen in Cadzand-Bad in verband met werkzaamheden tijdelijk afgesloten voor vrachtverkeer.

Uitgelicht


Zoeken